Paistettu broccolini ja kylmä sitruunakastike
torstaina, huhtikuuta 21, 2016
Tekemällä
pienen kurkkaukseen suomalaisiin ruokablogeihin ei jää epäselväksi mikä tuote
on just nyt rantautunut meidän ruokakauppoihin. Varsiparsa tai englanninkielisellä
nimellä broccolini nimellä tunnettu kasvis on koristanut viimepäivinä blogeja
ja inspiroinut kotikokkeja. Tämä Japanista alun perin lähtöisin oleva kasvis on
parsakaalia pehmeämpi ja ehkä jopa hieman makeampi kevyt vaihtoehto. Hennot varret
eivät tarvitse paljon kypsennysaikaa, jos olleenkaan, ja vihreä värikin kertoo
jo jotain terveellisyydestä. Näitä kaunokaisia minäkin olen jo pitkään
ihastellut ulkomaalaisten ruokalehtien sivuilla ja etsiskellyt eksoottisten
vihannesten osastoilta. Nyt näyttää siltä, että ainakin monet K-ketjun kaupat
ovat ottaneet sen laajasti omiin valikoimiin, ja hyvä näin.
Kokeilukerralla
paistoin broccolinit vain hetken kevyesti pannulla ja tarjosin niitä paistetun
lohen ja kylmän sitruunakastikkeen kera, josta taisi tulla minun uusi suosikki.
Kevyt ja helposti valmistuva kastike varmasti sopii monien kesäisten herkkujen
seuraksi, niinpä se sopii tällekin parille melkein täydellisesti. Broccolinia
taas piti hankkia samaan tien lisää, joka seuraavaksi taitaa päättyä
salaattiin.
Paistettu broccolini ja kylmä sitruunakastike
n.
150 g broccolinia (varsiparsaa)
1-2
rkl oliiviöljyä paistamiseen
suolaa
ja pippuria
Kylmä sitruunakastike
1
rkl valkoviinietikkaa
1
pieni salottisipuli hienonnettuna
0,5
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
sitruuna
0,5
dl oliiviöljyä
kourallinen
lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa
ja pippuria
- Valmistaa ensin kastike. Sekoita pienessä astiassa etikka, sipuli, valkosipuli ja anna seisoa noin 10 minuuttia.
- Pesee sitruuna ja leikkaa se pituussuunnassa neljään lohkoon. Viipaloi lohkot poikittain mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja lisää se etikkaseoksen joukkoon. Lisää oliiviöljy ja mausta hieman suolalla ja pippurilla. Anna maustua muutama minuutti ja lisää lehtipersiljaa ennen tarjoilua.
- Lämmitä pannulla hieman oliiviöljyä ja lisää joukkoon pesty varsiparsa. Mausta hieman suolalla ja pippurilla ja paistaa kääntäen noin kolme minuuttia. Tarjoa sitruunakastikkeen ja paistetun kalan kera.
5 kommenttia
Broccolinit on kyllä valloittaneet blogit ihan kokonaan! Itsekin tilasin niitä eilen kaupasta, mutta olivat meillä myynnissä jollain muulla nimellä, niin menivät mieheltä ohi. Mutta eiköhän tässä vielä ehdi :) Ihanilta näyttävät!
VastaaPoistaJoo, joku pilipili oli se kolmas nimi, ihan siis tosi outo, etkä voi syttää miestä;) Mutta suosittelen, minä tykkäsin!
PoistaHih,tämä näyttää nyt olevan kevään trendikasvis,kun sitä on tehty joka toisessa blogissa.Itselläni on tällä hetkellä broccoliiniä lähes 2 kiloa jääkaapissa;D
VastaaPoistaJoo, selkeästi Suomen kevään trendikasvi. Teillä on varmasti ollut jo hiemen pidempää kaupoissa ;) Ja tietenkn täällä sitä myydään n. 200g paketeissa)))
PoistaHerkullisia ja terveellisiä ruokia teet, mutta oikea suomennos on varsiparsakaali, ei varsiparsa. Parsa on ihan eri vihannes.
VastaaPoista