Kana-katkarapusalaatti avokadokastikkeella
keskiviikkona, huhtikuuta 13, 2016
En
viitsi kirjoittaa joka toiseen reseptiin sanaa keväinen, mutta kovasti keväinen
tämä salaatti kyllä on. En pystynyt taaskaan vastustamaan parsaa ja pitkästä
aikaa käytin myös maissia. Ehkä pikkuhiljaa valmistaudun kesään ja sen tuomiin
makuihin. Sekä kana, että katkaravut rakastavat salaateissa kumppanuutta rasvaisen
avokadon kanssa mutta tällä kertaa se päätyi annokseen kastikkeen muodossa.
Jostain syystä avokadokastikkeita on tullut viimeaikoina harjoiteltua vähän
useamminkin, kuten Viherpommi- ja
Lehtikaali-kanasalaateissa. Maissi, parsa ja tomaatit pyöritetään sopivasti
peräkkäin samalla pannulla, niin tiskinkin määrä pysyy kohtuullisena.
Kana-katkarapusalaatti avokadokastikkeella
2
broilerileiketta
1
esikypsytetty maissitähkä
1
nippu vihreää parsaa
250
g kirsikkatomaatteja
120
g kypsiä katkarapuja
1
kourallinen basilikanlehtiä
2
rkl voita paistamiseen
hieman
öljyä
suolaa,
pippuria ja ripaus sokeria
Avokadokastike
1
iso avokado
2
rkl hienonnettua kevätsipulia
1
valkoisipulinkynsi raastettuna
1
dl maustamatonta jogurttia
1,5
rkl sitruunan mehua
2
rkl oliiviöljyä
suolaa
ja pippuria
- Valmistaa kastike soseuttamalla kaikki kastikeainekset sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Mausta broilerileikkeet suolalla ja pippurilla ja paista joko pannulla tai uunissa kypsiksi.
- Kuumenna 1 rkl voita pannulla ja lisää maissi. Mausta hieman suolalla ja paistaa kääntäen kunnes se on lämmennyt kunnolla. Nosta maissi pannulta.
- Kuori parsat ja leikkaa tarvittaessa puoliksi. Lisää pannulle 1 rkl voita ja nostaa joukkoon parsaa. Mausta hieman suolalla ja ripauksella sokeria. Pyöritä parsa pannulla keskilämmöllä kypsäksi mutta rapsakkaaksi. Nosta parsa pannulta.
- Nosta tomaatit pannulle ja pyörittele kunnes ne hieman lämpenevät.
- Leikkaa maisista jyväset veitsellä. Leikkaa kana ohuiksi paloiksi. Sekoita keskenään kana, katkaravut, maissijyvät, parsa, tomaatit ja basilikanlehdet. Tarjoile avokadokastikkeen kera.
0 kommenttia