Avokado-tahini leipä sumakkitomaateilla
perjantaina, huhtikuuta 15, 2016
Jos
pari viikkoa sitten perjantai-iltana meillä syöttiin tuhteja pekonileipiä
juustolla, niin tällä viikolla pidetään huomattavasti kevyempää linjaa,
tietenkin mausta tinkimättä. Kolme leivän täytettä ovat tässä mielestäni yhtä
tärkeässä roolissa ja toisiaan täydentämässä. Tomaattifanina varsinkin näin
sesongin ulkopuolella, suosin niiden paahtamista uunissa, näin tulee esiin niistä
talviaikana pahasti jonnekin piiloon mennyt makeus ja jopa kunnon herkullinen
maku. Lähi-idän yksi suosikkimausteistani, kirpeä sumakki taas antaa omanlaisen
ihanan lisäyksen, joka piristää annosta kuin annosta. Helppo
tahini-jogurttikastike taas syntyy ihan hetkessä ja on erinomainen ja
monipuolinen kastike vaikka mille. Parista leivästä voi tulla jopa ähky, mutta
hyvä sellainen.
Avokado-tahini leipä sumakkitomaateilla
n.
200 g kirsikkatomaatteja
n.
2 tl sumakkia
1,5
dl maustamatonta jogurttia
1
rkl tahinitahnaa
1
tl sitruunanmehua
2
pientä avokadoa
suolaa
ja pippuria
4
palaa leipää hieman paahdettuna
- Leikkaa tomaatit puoliksi ja levitä uunipellille leikkuupuoli ylöspäin. Ripottele päälle sumakkia ja paistaa 175-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
- Valmista tahinikastike sekoittamalla jogurtti, tahinitahna ja sitruunanmehu.
- Hienonna avokado hieman haarukalla ja levitä leipäviipaleiden päälle. Mausta hieman suolalla ja pippurilla. Annostele hieman tahinikastiketta ja tomaatit päälle.
2 kommenttia
Ihanaa,lähes samanlaista olen minäkin syönyt usein.Kohta loppuu avokadojen aika,joten yritän syödä sitä paljonkin nyt kun sitä vielä saa hyvään hintaan.
VastaaPoistaNämä olivat kyllä niin hyviä! Täällähän avokadosesonki kestää läpi vuoden ja hintakin on sen mukainen..
Poista