Keväinen Salade Niçoise
sunnuntai, huhtikuuta 03, 2016
En
kuulu niihin, jotka uskollisesti odottavat kotimaisen parsan satoa, vaan korkkaan
yleensä parsakauden pääsiäisenä kaukomaiden tangoilla. Niin olen tehnyt tänäkin vuonna, ja heti näin
viikon päästä piti taas hankkia yksi vihreä nippu. Tuntuu, että vihreällä
parsalla heti saa kevättä ja aurinkoa lautaselle. Tällä kertaa se päätyi kaikkien
sääntöjen vastaisesti klassiseen ranskalaiseen Nizzansalaattiin vihreiden
papujen tilalle. Siinä meni se klassisuus..
Nizzan
salaatista olen syönyt monta versiota, aivan kamalia huoltoasema tasoisia, fine
dining – versioita ja ne parhaimmat reilun kokoiset tuoreista herkullisista
raaka-aineista valmistetut. Siitäkin mitä tähän salaattiin kuuluu voi olla
monta eri mieltä, mutta ainakin tonnikala, tomaatit, kananmunat, mustat oliivit
ovat annoksen perusta. Itse lisäsin salaattiin rucola lehtiä ja yleensä
keitetyt perunat saivat vähän väriä ja rapeata pintaa pannulla, ulkomaalaiset
uudet perunat kun keitettynä maistuvat tällä hetkellä miltä maistuvat ja
kotimaisia saamme hetken odottaa. Oliivit eivät päässeet annokseen perinteisellä
tavalla sellaisenaan vaan antoivat makua kastikkeelle, mikä oli mielestäni
annoksen ehdoton tähti. Syödessä mietin, miksi tätä tulee tehtyä niin harvoin
kun se on kuitenkin niin hyvä.
Keväinen Nizzansalaatti
1
prk säilyketonnikalaa n. 150 g
n.
50 g rucolaa
4
kananmunaa keitettynä
1
nippu vihreää parsaa keitettynä
120
g kirsikkatomaatteja puolikkaina
1
kurkku viipaleina
n.
300 g pieniä keitettyjä perunoita
2
rkl kevätsipulia hienonnettuna
2
rkl oliiviöljyä
suolaa
ja pippuria
Kastike
n.
50 g mustia oliiveja
1
valkosipulinkynsi raastettuna
0,5
dl oliiviöljyä
2
rkl punaviinietikkaa
suolaa
ja pippuria
- Aloita kastikkeen valmistuksen hienontamalla oliivit veitsellä pieniksi. Yhdistä oliivit valkosipulin, öljyn ja etikan kanssa. Mausta kastike hieman suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa keitetyt perunat viipaleiksi. Lämmitä 2 rkl öljyä pannulla ja paista perunoiden pinnat hieman rapeiksi.
- Leikkaa kurkku ja parsa viipaleiksi. Kuori kananmunat ja leikkaa viipaleiksi. Jaa tonnikala pienimmiksi paloiksi.
- Yhdistä kaikki salaatin ainekset ja mausta oliivikastikkeella. Mausta hieman suolalla ja pippurilla.
2 kommenttia
Nizzalainen salaatti on kyllä ihanaa! Eilen salaattiaineksia sekoitellessa mietin itsekin, miksi sitä tulee tehtyä niin harvoin!? Tuo parsa sopii varmasti erinomaisesti kyseiseen salaattiin. Minusta kaprikset ja anjovis tuovat salaattiin ihanaa makua ja tietysti se kastike, nam. Eilen lorautin sekaan myös kalakastiketta, ei hullumpi. :)
VastaaPoistaKuulostaa hyvältä! Anjovis tai sardelli ovat ihan täydellisiä tähän mutta tällä kertaa en jaksanut lähteä hakemaan;)
Poista