Mausteinen liha-bataattipata
torstaina, huhtikuuta 07, 2016
Näyttää
siltä, että tämä on niitä viimeisiä pataruokia meidän keittiössä ennen
seuraavaa syksyä. Vaikka olemme pataruokien suurkuluttajia, on se vaan näin,
että kevät tuo lautaselle aivan muita makuja. Tämä on kuitenkin niitä ihania
ruokia, jotka valmistuvat melkein itsestään ja pelastavat niin arjen kuin
juhlan, joten pakkohan oli jakaa tämäkin. Tällä kertaa pata on valmistettu
naudanlihasta mutta yhtä hyvin tämä onnistuu myös broilerista.
Mausteinen liha-bataattipata
600
g naudan sisä- tai paahtopaistia
1
sipuli hienonnettuna
peukalon
kokoinen inkivääripala raastettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
punainen chili hienonnettuna siemenet poistettuna
0,5
tl kuivattua timjamia
10
kpl kokonaista maustepippuria
1
kanelitanko
5
dl lihalientä tai vettä
1
prk (4 dl) kookosmaitoa
n.
300 g bataatti
n.
100 g pinaattia
öljyä
paistamiseen
suolaa
ja pippuria
- Leikkaa liha noin 2cm kuutioiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä tilkka öljyä isossa kasarissa ja paista lihojen pinnat kauniin värisiksi. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paista kunnes se hieman pehmenee. Lisää inkivääri, valkosipuli, chili, timjami, maustepippuri ja kanelitanko ja paista pari minuuttia.
- Lisää kasariin liemi ja kookosmaito, peitä kannella ja kypsennä pienellä lämmöllä pari tuntia. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
- Kuori bataatti ja leikkaa noin 2 cm kuutioiksi. Lisää ne pannuun ja jatka kypsyttämistä noin 10-15 minuuttia kunnes bataatti on kypsä. Lisää joukkoon pinaatti ja keittää pari minuuttia. Tarjoa pata riisin kera.
0 kommenttia