Keväinen Salade Niçoise

sunnuntaina, huhtikuuta 03, 2016


En kuulu niihin, jotka uskollisesti odottavat kotimaisen parsan satoa, vaan korkkaan yleensä parsakauden pääsiäisenä kaukomaiden tangoilla.  Niin olen tehnyt tänäkin vuonna, ja heti näin viikon päästä piti taas hankkia yksi vihreä nippu. Tuntuu, että vihreällä parsalla heti saa kevättä ja aurinkoa lautaselle. Tällä kertaa se päätyi kaikkien sääntöjen vastaisesti klassiseen ranskalaiseen Nizzansalaattiin vihreiden papujen tilalle. Siinä meni se klassisuus..


Nizzan salaatista olen syönyt monta versiota, aivan kamalia huoltoasema tasoisia, fine dining – versioita ja ne parhaimmat reilun kokoiset tuoreista herkullisista raaka-aineista valmistetut. Siitäkin mitä tähän salaattiin kuuluu voi olla monta eri mieltä, mutta ainakin tonnikala, tomaatit, kananmunat, mustat oliivit ovat annoksen perusta. Itse lisäsin salaattiin rucola lehtiä ja yleensä keitetyt perunat saivat vähän väriä ja rapeata pintaa pannulla, ulkomaalaiset uudet perunat kun keitettynä maistuvat tällä hetkellä miltä maistuvat ja kotimaisia saamme hetken odottaa. Oliivit eivät päässeet annokseen perinteisellä tavalla sellaisenaan vaan antoivat makua kastikkeelle, mikä oli mielestäni annoksen ehdoton tähti. Syödessä mietin, miksi tätä tulee tehtyä niin harvoin kun se on kuitenkin niin hyvä. 


Keväinen Nizzansalaatti

1 prk säilyketonnikalaa n. 150 g
n. 50 g rucolaa
4 kananmunaa keitettynä
1 nippu vihreää parsaa keitettynä
120 g kirsikkatomaatteja puolikkaina
1 kurkku viipaleina
n. 300 g pieniä keitettyjä perunoita
2 rkl kevätsipulia hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Kastike

n. 50 g mustia oliiveja
1 valkosipulinkynsi raastettuna
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
suolaa ja pippuria

  • Aloita kastikkeen valmistuksen hienontamalla oliivit veitsellä pieniksi. Yhdistä oliivit valkosipulin, öljyn ja etikan kanssa. Mausta kastike hieman suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa keitetyt perunat viipaleiksi. Lämmitä 2 rkl öljyä pannulla ja paista perunoiden pinnat hieman rapeiksi.
  • Leikkaa kurkku ja parsa viipaleiksi. Kuori kananmunat ja leikkaa viipaleiksi. Jaa tonnikala pienimmiksi paloiksi.
  • Yhdistä kaikki salaatin ainekset ja mausta oliivikastikkeella. Mausta hieman suolalla ja pippurilla. 


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Nizzalainen salaatti on kyllä ihanaa! Eilen salaattiaineksia sekoitellessa mietin itsekin, miksi sitä tulee tehtyä niin harvoin!? Tuo parsa sopii varmasti erinomaisesti kyseiseen salaattiin. Minusta kaprikset ja anjovis tuovat salaattiin ihanaa makua ja tietysti se kastike, nam. Eilen lorautin sekaan myös kalakastiketta, ei hullumpi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! Anjovis tai sardelli ovat ihan täydellisiä tähän mutta tällä kertaa en jaksanut lähteä hakemaan;)

      Poista

Instagram