Luumuinen leipä kanan tähteistä
lauantaina, marraskuuta 14, 2015
Yritän
aina parhaani mukaan hyödyntää kaikki jääkaappiin kertyneet tai unohtuneet
ruokajämät. Tällä kertaa oli vuorossa paistettu broilerin rinta, joka ei vaan
mielestäni sellaisenaan enää maistuu kovin herkulliselta seisottuaan päivän-pari
jääkaapissa. Jonkinlainen täytetty leipä on helppo tapa käyttää ruoantähteitä
ja siihen turvauduin tälläkin kertaa. Hieman kuivunut broilerin liha on saanut
makua kiinalaistyyppisestä luumukastikkeesta, jonka tekemisessä ei kestänyt
kymmentä minuuttia pidempään. Valmiissa leivässä ei enää kuivahtanutta lihaa
tunnistanutkaan.
Luumuinen kanaleipä
1
patonki tai muu vaalea leipä
200
g kypsää broilerin lihaa
250
g luumuja kivet poistettuna
1
tl viiden mausteen sekoitusta
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,5
dl vettä
ripaus
chilijauhetta
2
tl sokeria
1
rkl omenaviinietikkaa
suolaa
1
rkl hoisin-kastiketta
1,5
dl majoneesia
yhden
limen mehu
2
rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
1
kurkku
4-6
kevätsipulin vartta
- Valmistaa ensin luumukastike. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Sekoita pienessä kattilassa luumut, viiden mausteen seos, valkosipuli, vesi, chilijauhe, sokeri, etikka ja mausta suolalla. Keitä seosta pienellä lämmöllä noin kymmenen minuuttia kunnes luumut ovat pehmentyneet ja kastike hillomainen.
- Sekoita luumuseokseen hoisin – kastike. Revi kana ohuiksi suikaleiksi ja sekoita luumukastikkeeseen. Sekoita majoneesiin limemehu ja korianteri.
- Kuori kurkku ja leikkaa pitkiksi ohuiksi viipaleiksi.
- Leikkaa patonki pitkittäin viipaleiksi. Levitä hieman maustettua majoneesia jokaiselle patonkiviipaleelle. Annostele kana joka toiselle patonkiviipaleelle, aseta päälle kurkkuviipaleet ja kevätsipuli. Sulje leipä toisella patonkiviipaleella.
0 kommenttia