Paluu 90-luvulle - Nachos supreme pikkujouluvuoka
keskiviikkona, marraskuuta 25, 2015
Tex
mex ruoka ei ainakaan sellaisenaan vielä tehnyt kovaa paluuta. En voi sanoa, että sitä olisi kovasti ikävä,
mutta hieman nostalgiaa siihen kieltämättä liittyy. Vaikka minun railakkaan
nuoruuden aikoina tämä ruokailmiö veti jo viimeisiä, nachot ja tortillat
kuuluivat ajan henkeen. Muutaman suositun helsinkiläisen Tex mex- ravintolan
suhteellisen edullinen hintataso, laaja valikoima ja tietynlainen trendikkyys
houkuttelivat monesti kaveriporukan etkoille, jatkoille tai sunnuntain
palautusaterialle. Vahvasti jäivät mieleen annokset, joita kruunasivat ihan järjetön
määrä sulanutta juustoa ja kasa jalopenoviipaleita. Kaikelle on aikansa, enkä
yhtään pahoita mieltä, että tämä trendi on väistynyt. Tilalle on kuitenkin
tullut paljon monipuolisimpia ja raikkaampia vaihtoehtoja.
Itse
en muista milloin tätä genreä olisin keittiössä harrastanut, mutta tällainen
annos nyt kuitenkin syntyi. Tämä voisi loistavasti toimia vaikka
pikkujoulupöydässä helppona ja täyttävänä retroherkkuna. Ruokaisuutta annokseen
saa lisäämällä joukkoon keitettyjä papuja.
Nachos supreme - kanavuoka
5
kpl luutonta broilerin paistileikettä
1
sipuli hienonnettuna
4
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1
punainen chili hienonnettuna, siemenet poistettuna
0,5
tl adobe chilihiutaleita
1
tl juustokuminaa
1
tl korianteria
1
tl savupaprikaa
1
tl oreganoa
1
rkl punaviinietikkaa
1
prk (400g) tomaattimurskaa
2,5
dl kanalientä tai vettä
2
rkl öljyä paistamiseen
0,5
tl sokeria
suolaa
ja pippuria
n.
150-200 g maissilastuja
150
-200 g cheddar juustoa raastettuna
3
retiisiä ohuina viipaleina
pieni
kourallinen korianterilehtiä
Tomaattisalsa
200
g tomaatteja kuutioina
puolikas
makea sipuli hienonnettuna
kourallinen
korianterilehtiä hienonnettuna
1
rkl limemehua
1
rkl oliiviöljyä
suolaa
ja pippuria
Avokadotahna
1
avokado
yhden
limen mehu
suolaa
ja pippuria
- Kuumenna öljy kasarissa ja paista paistileikkeet kauniin värisiksi molemmin puoliin. Nosta kanapalat kasarista. Lisää kasariin hienonnettu sipuli ja kuullota. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, juustokumina, korianteri, savupaprika, oregano ja chilit. Paista pari minuuttia ja lisää joukkoon etikka. Kiehauta ja lisää tomaattimurska ja kanaliemi. Sekoita ja mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon broilerin palat. Hauduta kastiketta kannen alla erittäin pienellä lämmöllä noin 40-60 minuuttia. Nosta kanapalat kastikkeesta ja revi ne haarukan avulla suikaleiksi. Palauta kana kastikkeeseen.
- Hienonna avokado haarukalla ja mausta.
- Valmista tomaattisalsa sekoittamalla kaikki ainekset keskenään, mausta ja tarkista maku.
- Levitä kanakastike tasaisesti laakean uunivuoan pohjalle. Työnnä kastikkeeseen maissilastut ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja annostele päälle tomaattisalsaa, avokadotahnaa ja korianterilehtiä. Tarjoa kuumana.
0 kommenttia