Lakritsifestivaalit ja inhokkimakuni lautasella
maanantaina, marraskuuta 16, 2015
Viime
viikonloppuna kävin tapahtumassa, jossa en olisi uskonut käyväni. Monelle
Wanhassa Satamassa järjestettävät Lakritsi & Salmiakkifestivaalit ovat
mahdollisuus nauttia herkuista, mutta minä yleensä kierrän nämä kaukaa, sillä
en nimittäin syö lakritsia enkä salmiakkia missään muodossa. Voin jopa sanoa,
että tiettyjen ns. mustien karkkien syöminen voi olla minulle aikamoista
kidutusta. Tällä kertaa kuitenkin päätin olla hieman avarakatseisempi, kun
huomasin, että festivaaleilla järjestetään Lakritsiruoka workshop, jossa
kokeillaan lakritsin käyttöä ruoanlaitossa ruotsalaisen molekyyligastronomiaan
erikoistuneen huippukokki Douglas Spiikin johdolla.
Voin kyllä rehellisesti sanoa, että workshopissa valmistamani ateria oli minun paras lakritsi kokemus. Toki annoksessa oli muitakin mausteita, jotka hieman neutraloivat lakritsin makua. Rehellisesti kuitenkin joudun sanomaan, että kartan mustia karkkeja jatkossakin, mutta luulen, että joskus vielä uskaltaudun käyttämään mieheni iloksi lakritsia omassakin keittiössä, toki kohtuullisissa määrissä. Suosittelen sitä muillekin innokkaille kotikokeille.
0 kommenttia