Halloumia ja viikunaa uunissa
lauantaina, marraskuuta 21, 2015
Nopeasti
pannulla paistettu halloumi-juusto kuuluu minun suosikki salaattiaineksiin.
Tällä kertaa kuitenkin kokeilin valmistaa halloumia uunissa, mikä ehkä
itseänikin hieman epäilytti johtuen juuston ominaiskoostumuksesta. Kuminen
juusto kun ei kuullosta hirveän houkuttelevalta. Tällä kertaa mielessäni oli
joskus Kreikassa maistaminen Saganaki, mutta en ihan samanlaista lopputulosta
oikein odottanut, kun juustojen rakenne on erilainen ja saganaki on
huomattavasti rasvaisempi juusto. Maustamisessa olen jo ehkä siirtynyt joulun
aikaan kun käytin kuivatuista viikunoista pikaisesti valmistettua hilloketta.
Sitä voin suositella käyttämään muidenkin juustojen lisukkeena.
Vaikka
toki uunissa paistettuna halloumi sai täysin erilaisen maun ja muodon,
herkkuahan se oli. Toimii erinomaisesti salaatissa, leivän päällä tai ihan
vaikka lisukkeena.
Halloumia ja viikunaa uunissa
200
g halloumi-juustoa
2
rkl oliiviöljyä
2
rkl valkoviiniä
0,5
tl kuivattua oreganoa
puolikkaan
sitruunan mehu
½
punaista chiliä hienonnettuna siemenet poistettuina
n.
50 g kirsikkatomaatteja
pieni
kourallinen basilikan lehtiä
suolaa
ja pippuria
Viikunahilloke
50
g kuivattuja viikunoita hienonnettuna
0,75
dl vettä
ripaus
suolaa
- Valmista ensin viikunahilloke sekoittamalla kaikki ainekset pienessä kasarissa ja keittämällä pienellä lämmöllä noin 8-10 minuuttia. Nosta sen jälkeen kasari liedeltä ja anna viikunoiden jäähtyä ja imeä loputkin nesteet itseensä.
- Lämmitä uuni 220-asteeseen. Leikkaa halloumi-juusto viipaleiksi ja asettele ne uunivuokaan vierekkäin.
- Sekoita keskenään valkoviini, öljy, oregano, sitruunanmehu ja chili, mausta suolalla ja pippurilla. Ota kaksi teelusikallista marinadia talteen ja kaada loput juustoviipaleiden päälle. Paista juusto uunissa noin 8-10 minuuttia. Lisää viipaleiden päälle viikunahilloke pieninä nokareina ja paistaa viisi minuuttia lisää kunnes juusto on saanut kauniin värin.
- Kaada juuston päälle loput marinadista ja lisää halutessa tomaattiviipaleita ja basilikan lehtiä.
0 kommenttia