Paistettu kukkakaali
sunnuntai, heinäkuuta 05, 2015
Blogissa
on ollut viime päivinä erittäin hiljaista ja syynä siihen on tietenkin
kesäloma, jota vietämme tällä hetkellä perheen kesken Turkin Belekissa. Lomasta
tulee pian oma postaus, mutta jottette unohda minua täysin, niin kaivoin
arkistosta paistetun kukkakaalin reseptin. Tämä ei ole ehkä niiden kuumimpien
kesäpäivien ruoka, mutta suosittelen kokeilla heti kun pahimmat helteet
hellittävät. Varsinkin kun kotimaisen kukkakaalin sesonki on alkanut.
Itse
rakastan kukkakaalia kaikissa muodoissa. Minulle se kelpaa raakana,
paistettuna, soseutettuna tai vaikkapa marinoituna. Jostain syystä se kuitenkin
jakaa mielipiteitä ja muistankin kun opiskeluvaihdossa asuessani Ruotsissa kimppa
asunnossa, yksi kämppiksenä ollut ystävä lähti aina ulos lenkille kun minä ja
Kärähtäneet blogista tuttu Heidi keitimme tätä ihanaa vihannesta. Mieheni taas yleensä
suostuu syömään kukkakaalia vain raakana, joten ilahduin kun tämä paistettu versio
kelpasi hänellekin. Syynä on kuulemma kukkakaalin rapeus joka yleensä häviää
valmistuksessa.
Paistettu
kukkakaali
500 g kukkakaalia
2,5 dl vehnäjauhoja
3 dl hapollista
kivennäisvettä
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
öljyä paistamiseen
1 sitruuna tarjoiluun
- Leikkaa kukkakaali varresta irti ja leikkaa kukinnot noin sentin viipaleiksi.
- Sekoita vehnäjauhot, kivennäisvesi, leivinjauhe ja suola taikinaksi.
- Kuumenna n. 2 cm öljyä paksupohjaisessa pienessä kasarissa.
- Pyörittele kukkakaalipalat taikinassa, ravista ylimääräinen taikina pois ja paista kuumassa öljyssä noin 4 minuuttia kääntäen puolessa välissä.
- Nosta valmiit kullanväriset kukkakaalit öljystä talouspaperille. Syödessä pirskottele kukkakaalin päälle hieman sitruunanmehua.
4 kommenttia
Aijai, nauroin vedet silmissä tuolle opiskeluajan muistolle, olin ihan unohtanut! :D Kukkakaali on kyllä ihanaa, joka vuosi kyttään kaupassa varmasti jo toukokuussa, josko kotimaiset olisivat ilmestyneet hyllyille.
VastaaPoistaJa mieheni uhkailee tehdä samalla tavalla:) onhan siinä hieman erikoinen tuoksu mutta ei se niin paha ole;)
PoistaIhania herkkupalleroita! :-)
VastaaPoistaKiitos Terhi! Olivat aika petollisia kun popsin kulhollisen..;)
Poista