Porsaan parilakyljykset tomaattihillolla
sunnuntai, heinäkuuta 19, 2015
Kun
viimeksi valmistin porsaankyljyksiä, ihmettelin miksi niinkin harvoin tartun tähän
lihapalaan. Hyvin valmistettuna se kilpailee monen paremman maineisen pihvin
kanssa, eikä se ole hinnalla pilattu. Tällä kertaa silmä osui kaupassa Tammisen
porsaan parilakyljyksiin, joita en aikaisemmin ole huomannut. En oikein tiedä
mikä muu ero parila- ja tavallisella porsaankyljyksellä on kuin pidempi luu,
joten asiasta tietoiset voivat kommentoida. Luullinen kyljys näytti kuitenkin
jotenkin paljon hienommalta ja juhlavammalta joten päätin kokeilla tätä
versiota. Liha olikin oikein pehmeää ja herkullista.
Kun
tomaatit ovat kerrankin kauniin punaisia ja maukkaita, ajattelin kastikkeen
sijaan keittää kyljyksille mausteisen tomaattihillon. Ja kuulkaa, yhdistelmä
meni aivan nappiin. Kun vielä ikkunalaudalta löytyi sopivasti hieman tuoretta
salviaa, jolla maustoin pihvikuorrutuksen, niin arki sai hieman juhlavamman
ilmeen. Jos luulet pitäväsi tomaattihillosta, niin suosittelen valmistamaan
vaikka kolmenkertaisen annoksen.
Porsaankyljys
3 kpl porsaankyljyksiä
2,5 dl hieman kuivunutta
leipää
pieni kourallinen salvian
lehtiä
2 rkl raastettua
parmesaania
1 kananmuna hieman
vatkattuna
n. 1,5 dl vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria
Tomaattihillo
500 g tomaatteja isoina
kuutioina
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,5 dl valkoviinietiikkaa
100 g sokeria
0,5 tl raastettua inkivääriä
ripaus mustapippuria
1/6 tl maustepippuria
1/6 tl cayennepippuria
1/6 tl neilikkaa
suolaa
- Valmista tomaattihillo sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja keittämällä hilloa hiljaa kiehuen kannen alla noin 20 minuuttia. Anna hillon hieman jäähtyä.
- Sekoita leipä, salvian lehdet ja raastettu parmesaani tehosekoittimessa ja hienonna tasaiseksi muruksi.
- Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Pyörittele kyljykset vehnäjauhoissa, sen jälkeen vatkatussa kananmunassa ja viimeiseksi leipämuroissa.
- Lämmitä hieman öljyä paistinpannulla ja paista kyljykset molemmin puoliin kauniin kullanvärisiksi.
- Siirrä kyljykset 150-asteiseen uuniin ja paista kypsiksi. Tarjoa tomaattihillon ja sitruunaviipaleen kera.
0 kommenttia