Suussa sulava karitsan entrecôte ja mansikka-vuohenjuustosalaatti
sunnuntai, heinäkuuta 12, 2015
Vietettyämme
melkein kaksi viikkoa täyden ylläpidon hotellissa kotiin palattua teki mieli
hieman keventää ruokavaliota. Mutta koska mieheni on vannoutunut lihansyöjä,
ihan kasvislinjalle ei tässä taloudessa helposti pysty siirtymään.
Lihatiskillä
miettiessä silmään osuivat hyvännäköiset karitsan entrecôte pihvit joita en
aikaisemmin ikinä valmistanut. Viime kesänä kun olin ostamassa lihaa grilliin
ja kuvittelin että entrecôte kuin entrecôte sopisi. Ystävällinen lihamestari kuitenkin
varoitti, että karitsan entrecôte on siihen liian sitkeä. Nämä sanat ovat
saaneet minut jättämään kyseisen lihapalan jatkossakin tiskille. Nyt kuitenkin
uskalsin kokeilla tätäkin eikä varmasti jää viimeiseksi kerraksi. Niin kuin monen
muunkin sitkeän lihan kanssa tässäkin ratkaisuna on pitkä kypsymisaika. Kolmen
tunnin paistoajan jälkeen liha suorastaan sulaa suuhun ja maku on paljon
hienostuneempi kuin esimerkiksi potkalla.
Koska
ensimmäisiä kotimaisia mansikoitakin piti kokeilla, karitsa sai kaveriksi
salaatin klassisella ja hyväksi todetulla mansikka-vuohenjuusto yhdistelmällä. Ja
koska mansikka rakastaa balsamicoa, maustoin sillä keitinliemestä helposti
valmistettavan kastikkeen. Herkullinen kesäinen annos!
Suussa sulava
karitsan entrecôte ja balsamicokastike
4 karitsan entrecôte
pihviä (n.700 g )
1,5 dl punaviiniä
n. 4 dl vettä
3 timjamin oksaa
5 persiljan oksaa
3 valkosipulikynttä
viipaleina
4 kpl kokonaisia
maustepippureita
10 kpl kokonaisia
mustapippureita
1 laakerinlehti
1 rkl hunajaa
suolaa ja pippuria
Balsamicokastike
2,5 dl pihvien
paistinlientä
2 rkl balsamicoa
2 rkl ruokosokeria
- Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja laita ne uunivuokaan.
- Sekoita kaikki muut ainekset kattilassa, mausta suolalla ja kiehauta. Kaada liemi pihvien päälle, peitä
- vuoka foliolla ja paistaa 140-asteisessa uunissa n.2,5-3 tuntia välillä kääntäen. Lisää vuokaan tarvittaessa vettä jos lientä haihtuu liikaa.
- Nosta valmiit pihvit vuoasta ja siivilöi paistinliemi.
- Kaada 2,5 dl paistinlientä pieneen kasariin ja lisää joukkoon 2 rkl balsamicoa ja 2 rkl ruokosokeria. Keitä lientä hiljalleen noin vartti kunnes se hieman sakenee. Tarkista maku.
- Sivelee hieman balsamicokastiketta pihveihin ja paista pihvien pinnat kuumalla paistinpannulla tai grillillä.
Mansikka-vuohenjuustosalaatti
n. 150 g rukolaa
0,5 l mansikoita
200 g vuohenjuustoa
- Pesee rukola ja leikkaa mansikat pienemmiksi, sekoita keskenään.
- Leikkaa vuohenjuusto n. sentin viipaleiksi ja paista kuumalla pannulla kullanvärisiksi. Aseta juusto salaatin päälle ja pirskota balsamicokastiketta.
6 kommenttia
Mansikka-vuohenjuusto kuulostaa herkulliselle yhdistelmälle karitsan kanssa!
VastaaPoistaKiitos Merja! Oli kyllä herkullinen annos ja karitsa yllätti positiivisesti!
PoistaKivoja reseptejä, kiitos!
VastaaPoistaKiitos itsellesi kun eksyit tänne! <3 Toivottavasti löydät jatkossakin täältä jotain mielenkiintoista :)
PoistaKiitos kivata reseptistä, sitä mukailtiin meilläkin. :)
VastaaPoistahttp://ssiiripilketta.blogspot.fi/2016/04/karitsan-entrecote-balsamicokastikkeell.html
Näyttää herkulliselta! Ihanaa, että eksyit tänne:)
Poista