Kirsikka-vuohenjuusto crostini

perjantaina, heinäkuuta 24, 2015

Päätin viime hetkellä osallistua ruokabloggaajien kuukauden haasteeseen, jonka aiheena on tällä kertaa kirsikka. Itse olen niitä, joille kirsikka maistuu parhaiten sellaisenaan ja sitä voi kulua erittäin paljonkin. Kypsennettäessä vaikka leivonnaisissa se mielestäni menettää oman viehätyksensä. Jääkaapissa oleva puolikas vuohenjuustopurkki antoi idean tälle yksinkertaiselle ja erittäin herkulliselle crostini reseptille. Näin kirsikka sai kaverikseen voimakkaampia makuja kuitenkaan kärsimättä liiallisesta kypsentämisestä. Nämä olivat ehkä helpoimpia ja parhaimpia kesäisiä iltapaloja mitä viime aikoina olen saanut maistaa.

Tämän reseptin otsikkoa miettiessäni aloin pohtia crostinin ja bruschettan eroja, molemmat kun ovat italialaisia täytettyjä paahdettuja leipäviipaleita. Tarkkaa määritelmää näistä ei tietenkään ole. Käsitteet ovat niin laajasti käytössä että versioita on joka makuun. Koko taitaa olla se suurin ero, kun bruschetta voi olla isokin ja hieman paksumpi oliiviöljyllä ja valkosipulilla maustettu rapea leipäpala, crostini on yleensä pieni ehkä patongista leikattu rapea viipale, joka toimii maukkaana suolaisena suupalana. Klassista bruschettaa ei välttämättä edes täytetä kun taas crostinien täytteissä vain mielikuvitus on rajana. Joten miksi ei kokeilisi kirsikkaa ja vuohenjuustoa?

Kirsikka-vuohenjuusto crostini (n. 4 kpl)
4 viipaletta patonkia hieman paahdettuna
2 dl kirsikoita kivet poistettuna
0,5 dl balsamicoa
2 tl sokeria
1 timjamin oksa
n. 50 g pehmeätä vuohenjuustoa
  • Sekoita pienessä kattilassa balsamico, sokeri ja timjami. Kiehauta ja keittää pari minuuttia kunnes sokeri on sulanut.
  • Nosta balsamicokastike liedeltä ja sekoita joukkoon kirsikat
  • Levitä vuohenjuusto paahdettujen patonkiviipaleiden päälle ja annostele balsamicolla maustetut kirsikat. 

You Might Also Like

2 kommenttia

Instagram