Kirsikka-vuohenjuusto crostini
perjantaina, heinäkuuta 24, 2015
Päätin
viime hetkellä osallistua ruokabloggaajien kuukauden haasteeseen, jonka aiheena
on tällä kertaa kirsikka. Itse olen niitä, joille kirsikka maistuu parhaiten
sellaisenaan ja sitä voi kulua erittäin paljonkin. Kypsennettäessä vaikka
leivonnaisissa se mielestäni menettää oman viehätyksensä. Jääkaapissa oleva
puolikas vuohenjuustopurkki antoi idean tälle yksinkertaiselle ja erittäin
herkulliselle crostini reseptille. Näin kirsikka sai kaverikseen voimakkaampia makuja
kuitenkaan kärsimättä liiallisesta kypsentämisestä. Nämä olivat ehkä helpoimpia
ja parhaimpia kesäisiä iltapaloja mitä viime aikoina olen saanut maistaa.
Tämän
reseptin otsikkoa miettiessäni aloin pohtia crostinin ja bruschettan eroja,
molemmat kun ovat italialaisia täytettyjä paahdettuja leipäviipaleita. Tarkkaa
määritelmää näistä ei tietenkään ole. Käsitteet ovat niin laajasti käytössä
että versioita on joka makuun. Koko taitaa olla se suurin ero, kun bruschetta
voi olla isokin ja hieman paksumpi oliiviöljyllä ja valkosipulilla maustettu rapea
leipäpala, crostini on yleensä pieni ehkä patongista leikattu rapea viipale,
joka toimii maukkaana suolaisena suupalana. Klassista bruschettaa ei
välttämättä edes täytetä kun taas crostinien täytteissä vain mielikuvitus on
rajana. Joten miksi ei kokeilisi kirsikkaa ja vuohenjuustoa?
Kirsikka-vuohenjuusto
crostini (n. 4 kpl)
4 viipaletta patonkia
hieman paahdettuna
2 dl kirsikoita kivet
poistettuna
0,5 dl balsamicoa
2 tl sokeria
1 timjamin oksa
n. 50 g pehmeätä vuohenjuustoa
- Sekoita pienessä kattilassa balsamico, sokeri ja timjami. Kiehauta ja keittää pari minuuttia kunnes sokeri on sulanut.
- Nosta balsamicokastike liedeltä ja sekoita joukkoon kirsikat
- Levitä vuohenjuusto paahdettujen patonkiviipaleiden päälle ja annostele balsamicolla maustetut kirsikat.
2 kommenttia
Kaunis annos:)
VastaaPoistaKiitos Jael:) Kirsikka on kyllä myös kiitollinen kuvauskohde;)
Poista