Harissaturska ja pähkinäinen quinoasalaatti
torstaina, maaliskuuta 12, 2015
Mama
Gastron blogissa on ollut viime päivinä hiljaista. Syynä siihen on minun
fyysinen ja hieman henkinenkin jet lag. Ymmärsin sanan merkityksen vasta nyt
kun matkustimme eri puolelle maapalloa aika vilkkaan kaksivuotiaan kanssa.
Teimme samanlaisen pidemmän reissun myös viime vuonna mutta se oli iloinen aika
kun kaveri lähinnä söi, nukkui ja hymyili lentoemännille. Nyt viihdykkeinä
toimivat tabletti, puhelin, värikynät, lelut, tarrakirja, ja silti kaverille
iski tekemisen puute. Keskellä yötä. En halua valittaa koska kokonaisuudessa
matka meni paremmin kuin hyvin, mutta lento aiheutti minulle muutaman päivän
zombie-vaiheen. Eikä minun miesten ruokatoivomukset ole välttämättä olleet
mielenkiintoisia blogiyleisölle. Thaimaalaisen ruokavalion jälkeen he kaipaisivat
lähinnä pasta bolognese- tyyppisiä herkkuja.
Tämä
annos syntyi suunnittelematta. Kalatiskillä ystävällinen poika suositteli
minulle tarjouksessa olevaa turskan seläkettä ja suunnitelmat menivät uusiksi. Harvoin
valmistan turskaa mutta yleensä maustan sen kevyesti esimerkiksi sitruunalla.
Tällä kertaa menin täysin toiseen suuntaan. Harissalla maustetun kalan voimakas
maku sai tasapainoa tahinijogurtista ja lisukkeena olleesta pähkinäisestä
quinoasta. Melkein tekisi mieli olla kirjoittamatta tähän quinoasalaatin
ohjetta, koska pähkinät olivat sen ainoa ainesosa, joka oli minulla mielessä ennen
valmistamista. Muut kertyivät sen mukaan mihin silmä jääkaapissa osui ja neuvon
muitakin noudattamaan tässä samaa periaatetta.
Harissaturska
(4:lle)
n. 500 g turskan seläkettä
4 tl harissa tahnaa
4 rkl leivän muruja
2 rkl sitruunan mehua
2 tl voita
suolaa ja pippuria
- Leikkaa kala neljään osaan. Mausta kalapalat suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
- Aseta kalat uunivuokaan ja levitä pinnalle harissa. Laita myös pieniä paloja voita kalan päälle ja ripottele tasaisesti leivänmuruja.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Pähkinäinen
quinoasalaatti (4:lle)
1 dl quinoa
50 g saksanpähkinöitä hieman
rouhittuna
iso kourallinen rucolaa
15 kpl vihreitä papuja keitettyinä
1 pienen granaattiomenan siemeniä
iso kourallinen tuoreita yrttejä
(itse käytin lehtipersiljaa ja korianteria)
¼ fenkolia ohuina sivuina
- Keitä quinoa pakkauksen mukaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta vinaigrette kastikkeella.
Vinaigrette
kastike
2 rkl valkoviinietiikkaa
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl Dijon sinappia
0,8 dl öljyä
suolaa ja pippuria
- Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Sitruunainen
tahinijogurti
1,5 dl turkkilaista jogurttia
1 ½ rkl tahinia
1 rkl sitruunanmehua
suolaa
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta.
6 kommenttia
Herkullienn annos:) Toivottavasti olet jo toipunut matkan rasituksista;D
VastaaPoistaKiitos! Onneksi täälläkin on nyt aurinkoinen viikko niin ei ole niin masentava paluu arkeen;)
PoistaIhana setti! Jos saamme viikonloppuna mereltä esim. siikaa, niin pitääpä tehdä sille tämä harissakuorrute! Toivottavasti jet lag kohta helpottaa. Minulla pahimmat oireet tulleet aina tuolta lännestä tullessa, viimeksi Etelä-Amerikasta palatessamme olin ihan out of the game monta päivää....Kaikesta huolimatta aurinkoa viikonloppuusi!
VastaaPoistaKiitos! Voi teitä onnellisiä.. Olen ehkä kateellinen;)
PoistaNam! Me kävimme viimeksi kaupassa viikko sitten sadekelien keskellä, joten omien kaappien sisältö on ihan ristiriidassa tämän viikon auringonpaisteen kanssa :D Gazpachoon olin onneksi varannut ainekset. Tsemppiä jetlagin selättämiseen!
VastaaPoista:) Gazpacho on minun suosikki ja kevään/kesän varma merkki!
Poista