Gluteiinittomat suklaiset kauraletut

torstaina, syyskuuta 01, 2016


Voi kaurajauhot, miksi pysyitte minulta piilossa näin kauan! Taisin löytää uuden suosikkiaineksen. Tosiaan vehnäjauhojen korvaamisen harjoittelu sen kun jatkuu ja tällä kertaa kokeilussa ovat kaurajauhot. Onnistuneen vohveliprojektin jälkeen vuorossa ovat letut, suklaiset sellaiset. Tummalla kaakaolla maustetut letut eivät mielestäni häviä perinteiselle vehnäiselle serkulle maussa, mutta ravintoarvoissa voittavat taistelun aika selkeästi. Ja unohdinko mainita, että ne ovat täysin gluteiinittomia. Hieman suklaakastiketta ja marjoja tarjoiluun ja voi herkutella hyvällä omatunnolla. 


Suklaiset kauraletut n. 10 kpl

2,5 dl kaurajauhoja (esim. Myllärin)
1 rkl tumma kaakaojauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
2 dl vettä
2 dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl sokeria
1 dl öljyä
suklaakastiketta tarjoiluun

  • Siivilöi kaurajauhot, kaakaojauhe, ruokasooda ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi vesi, maito, kananmuna ja sokeri. Lisää ensin jauhot taikinaan ja sekoita, jonka jälkeen lisää joukkoon öljy. Anna taikinan seisoa 10 minuuttia.
  • Lisää kuumalle pannulle pieni tilkka öljyä ja paista ohuet letut molemmin puolin pannulla kypsiksi. Tarjoa esim. suklaakastikkeen ja marjojen kera. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram