Gluteiinittomat suklaiset kauraletut
torstaina, syyskuuta 01, 2016
Voi
kaurajauhot, miksi pysyitte minulta piilossa näin kauan! Taisin löytää uuden
suosikkiaineksen. Tosiaan vehnäjauhojen korvaamisen harjoittelu sen kun jatkuu
ja tällä kertaa kokeilussa ovat kaurajauhot. Onnistuneen vohveliprojektin
jälkeen vuorossa ovat letut, suklaiset sellaiset. Tummalla kaakaolla maustetut
letut eivät mielestäni häviä perinteiselle vehnäiselle serkulle maussa, mutta ravintoarvoissa
voittavat taistelun aika selkeästi. Ja unohdinko mainita, että ne ovat täysin
gluteiinittomia. Hieman suklaakastiketta ja marjoja tarjoiluun ja voi
herkutella hyvällä omatunnolla.
Suklaiset kauraletut n. 10 kpl
2,5
dl kaurajauhoja (esim. Myllärin)
1
rkl tumma kaakaojauhetta
0,5
tl ruokasoodaa
ripaus
suolaa
2
dl vettä
2
dl maitoa
1
kananmuna
2
rkl sokeria
1
dl öljyä
suklaakastiketta
tarjoiluun
- Siivilöi kaurajauhot, kaakaojauhe, ruokasooda ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi vesi, maito, kananmuna ja sokeri. Lisää ensin jauhot taikinaan ja sekoita, jonka jälkeen lisää joukkoon öljy. Anna taikinan seisoa 10 minuuttia.
- Lisää kuumalle pannulle pieni tilkka öljyä ja paista ohuet letut molemmin puolin pannulla kypsiksi. Tarjoa esim. suklaakastikkeen ja marjojen kera.
0 kommenttia