Porsaankyljys tonkatsu

tiistaina, syyskuuta 06, 2016


Rakastan kotona tehtyjä annoksia, joissa yksinkertaisista ja arkisista aineksista pienellä vaivalla saa herkullisia ja jotain fiinimpää. Perinteisellä tavalla valmistettu porsaankyljys ei välttämättä houkuttele, mutta sen japanilainen versio sai paljon kehuja muiltakin ruokailijoita.


Rehellisesti sanottuna itselleni ei oikein selvinnyt mitä osaa tästä annoksesta kutsutaan nimellä Tonkatsu, leivitettyä porsaankyljystä, kastiketta vai näiden yhdistelmää. Joka tapauksessa olen törmännyt annokseen japanilaisissa ravintoiloissa ja helppo valmistustapa ja suhteellisen yksinkertainen raaka-ainelista houkuttelivat kokeilemaan valmistusta kotonakin. Toki kastikkeesta löysin monta erilaista versiota ja muutama niistä hirvitti vieraiden aineksien osalta, joten sovelsin tätä englantilaista klassista HP-kastiketta muistuttavaa, hieman yksinkertaistaen.  Onnistunut annos ei varmasti jää ainoaksi kokeiluksi. Aliarvostettu porsaankyljys pysyi ihanan mehevänä kuorrutuksen sisällä ja omanlaatuinen kastike toi sopivasti särmää. Jäljelle jäänyt leivitysseos toimii myöhemmin erinomaisesti myös muuten tylsien broilerin rintaleikkeisiin yhdistettynä. 


Porsaankyljys tonkatsu

2 dl pankojauhoja
0,75 dl seesamsiemeniä
2 rkl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
4 porsaankyljystä
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen

Tonkatsukastike

2 rkl ketsap manis – makeata soijakastiketta
1,5 rkl worcestershire kastiketta
1 tlk (70 g ) tomaattisosetta
1 pieni valkosipulikynsi hienonnettuna
0,5 tl raastettua inkivääriä

  • Sekoita keskenään panko jauhot, seesamsiemenet ja vehnäjauhot. Mausta seos hieman suolalla ja pippurilla.  Vatkaa kevyesti kananmunat.
  • Mausta kyljykset hieman suolalla ja pippurilla. Kastele kyljykset molemmin puoliin ensin kananmunaan ja sitten jauhoseokseen.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista kyljykset kypsiksi noin kolme minuuttia per puoli.
  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.


You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram