Porsaankyljys tonkatsu
tiistaina, syyskuuta 06, 2016
Rakastan
kotona tehtyjä annoksia, joissa yksinkertaisista ja arkisista aineksista
pienellä vaivalla saa herkullisia ja jotain fiinimpää. Perinteisellä tavalla
valmistettu porsaankyljys ei välttämättä houkuttele, mutta sen japanilainen
versio sai paljon kehuja muiltakin ruokailijoita.
Rehellisesti
sanottuna itselleni ei oikein selvinnyt mitä osaa tästä annoksesta kutsutaan
nimellä Tonkatsu, leivitettyä porsaankyljystä, kastiketta vai näiden
yhdistelmää. Joka tapauksessa olen törmännyt annokseen japanilaisissa
ravintoiloissa ja helppo valmistustapa ja suhteellisen yksinkertainen
raaka-ainelista houkuttelivat kokeilemaan valmistusta kotonakin. Toki
kastikkeesta löysin monta erilaista versiota ja muutama niistä hirvitti
vieraiden aineksien osalta, joten sovelsin tätä englantilaista klassista HP-kastiketta muistuttavaa, hieman yksinkertaistaen. Onnistunut annos ei varmasti jää ainoaksi
kokeiluksi. Aliarvostettu porsaankyljys pysyi ihanan mehevänä kuorrutuksen
sisällä ja omanlaatuinen kastike toi sopivasti särmää. Jäljelle jäänyt
leivitysseos toimii myöhemmin erinomaisesti myös muuten tylsien broilerin
rintaleikkeisiin yhdistettynä.
Porsaankyljys tonkatsu
2
dl pankojauhoja
0,75
dl seesamsiemeniä
2
rkl vehnäjauhoja
2
kananmunaa
4
porsaankyljystä
suolaa
ja pippuria
öljyä
paistamiseen
Tonkatsukastike
2
rkl ketsap manis – makeata soijakastiketta
1,5
rkl worcestershire kastiketta
1
tlk (70 g ) tomaattisosetta
1
pieni valkosipulikynsi hienonnettuna
0,5
tl raastettua inkivääriä
- Sekoita keskenään panko jauhot, seesamsiemenet ja vehnäjauhot. Mausta seos hieman suolalla ja pippurilla. Vatkaa kevyesti kananmunat.
- Mausta kyljykset hieman suolalla ja pippurilla. Kastele kyljykset molemmin puoliin ensin kananmunaan ja sitten jauhoseokseen.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista kyljykset kypsiksi noin kolme minuuttia per puoli.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
0 kommenttia