Vappu Surf & Turf cocktail vartaat tai helpot grillikauden avajaiset

sunnuntaina, huhtikuuta 24, 2016


En ikinä aikaisemminkaan hirveästi ole innostunut vappuaaton rienoista ja näin iän myötä melkeinpä olen unohtanut, että sinäkin päivänä kuuluu jollain tavalla juhlia. Vappupäivä on sitten eri juttu, varsinkin jos se sattuu olemaan aurinkoinen päivä. Silloin kuuluu päästä hieman tunnelmaan, lähinnä hyvän ruoan ja juoman merkeissä, sisätiloissa. Ja totta kai lapsiperheessä asiaan kuuluu järjettömän kokoisen ilmapallon valinta ja sen kuljettaminen läpi tuulisen kaupungin. Siinäpä oli meidän vapputraditiot, tai lähinnä niiden olemattomuus.


Jos menet piknikille, avaat grillikauden tai muuten vaan kutsut kavereita pienen purtavan ääreen, yksinkertainen mini surf & turf varras on herkullisen makuinen ja ihanan helppo tarjoiltava. Marinoi nopeasti katkarapuja, viipaloi mausteinen chorizo ja raikasta suupalaa keväisellä parsalla. Minuutti-pari grillissä tai paistinpannulla ja vieraat ovat haltioissaan! 


Surf&Turf cocktail vartaat (10 kpl)

10 jättikatkarapua
puolen sitruunanmehu
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,5 tl savupaprikaa
kourallinen korianteria hienonnettuna
suolaa
 2-3 rkl oliiviöljyä
100 g ohutta chorizo makkaraa
3-4 vihreätä tankoparsaa

  • Sekoita sitruunanmehu, 1 rkl oliiviöljyä valkosipuli, savupaprika, korianteri ja ripaus suolaa keskenään. Lisää joukkoon ravut ja anna marinoitua puolisen tuntia.
  • Liota vartin verran kymmenen cocktail tikkua vedessä.
  • Kuori hieman parsaa ja leikkaa n. 5 cm paloiksi. Kuori chorizo ja leikkaa kymmeneksi paksuksi viipaleeksi.
  • Pujota cocktailtikkuihin rapu, chorizo ja parsapala. Valele hieman oliiviöljyä ja paista grillissä tai pannulla noin minuutin verran per puoli. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Söisin! Nauratti muuten tuo "järjettömän kokoisen pallon valinta". Meidän taapero sai kuukausia sitten syntymäpäivänsä kunniaksi pallon, josta vasta nyt alkaa loppua elämä. Olisin tosi iloinen, jos pääsisin siitä eroon ennen vappupallon hankintaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen:) Nimimerkillä kauhea äiti joka pamauttelee ilmapalloja kun lapsi ei ole kotona ;)

      Poista

Instagram