Lohi-avokadoleipä ja fenkoli tzatziki
perjantaina, kesäkuuta 03, 2016
Tuntuu,
että kesä tuo päiviin normaalia enemmän vauhtia, joten miten joku voi vielä
väittää, että päivä on tällä hetkellä pisimillään! Täällä juostaan kovaa
vauhtia paikasta toiseen, kuitenkin koko ajan pieni huoli päällä siitä, ettei
kesän ilmoista ehdi nauttimaan kunnolla ja kaikessa rauhassa. Pistetään kaikki tämä
arvaamattomien säiden piikkiin, sateisena päivänä kun meillä ei kenelläkään ole
mitään kiirettä eikä stressiä, joten kesäpäivistä pitäisi kyllä voida nauttia
jotenkin normaalia enemmän. Meidän normaaleina keleinä ei aina tarvitse
kiirehtiä grillaamaan, ulkoilemaan, näkemään tuttuja ihanien herkkujen parissa,
ja kaiken lisäksi kylmiin ja sateisiin päiviin meillä on varmastikin
asukokonaisuudet valmiina. Joudumme kuitenkin tiivistämään monet ihanat jutut
kolmen kuukauden ajanjaksolle, ja se tuo väkisinkin pientä säätöä elämään.
Viime
viikko hurahti hetkessä, ja kiireiset päivät tarkoittavat nopeita ja helppoja
eväitä, joita sovelletaan jääkaapin sisällön mukaan, mikä on itseasiassa minun
lempipuuhia keittiön puolella. Tällä kertaa kylmäsavulohi sai hieman makua
fenkolista ja avomaan kurkusta, joka muuten kuuluu minun kesäsuosikkeihin. Pikainen
tzatzikia muistuttava kastike raikastaa ja maustaa. Kaikki vaan sekaisin leivän
päälle ja iltaherkku on syntynyt!
Lohi-avokadoleipä ja fenkoli tzatziki (2:lle)
2
palaa vaaleata leipää
puolikas
avokadoa ohuina viipaleina
1
avomaan kurkku
2
rkl kreikkalaista jogurttia
0,5
tl jauhettua fenkolia
2
viipaletta kylmäsavulohta
suolaa
ja pippuria
viipale
sitruunaa
- Leikkaa puolet kurkusta juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Raasta toinen puolikas kurkusta.
- Mausta jogurtti jauhetulla raastetulla kurkulla, fenkolilla ja hieman suolalla ja pippurilla. Anna maustua hetken.
- Levitä kaksi kolmasosaa jogurtista tasaisesti leipäviipaleiden päälle. Aseta päälle avokado- ja kurkkuviipaleet ja kylmäsavulohi. Laita päälle nokare jäljelle jäänyttä jogurttikastiketta ja purista tilkka sitruunanmehua.
0 kommenttia