Nektariinisalaatti rapealla kinkulla ja mozzarellalla
tiistaina, kesäkuuta 21, 2016
Täällähän
on ollut viime aikoina häpeällisenkin hiljaista, vaikka lomakaan ei ole vielä
edes alkanut. Tekisi mieli luvata aktiivisempaa otetta blogiin näin
kesäkuukausina mutta myönnän, että nyt kyllä rehellisesti vaan laiskottaa. Kesä
on lyhyt ja olen näköjään siirtynyt jo pienelle henkiselle lomamoodille. Mitään
älytöntä kokkailua täällä ei ole harrastettu, mutta kuitenkin aina jotain helppoa
ja nopeata on tehty. Tässä on hyvä esimerkki, salaatti herkullisista sesonki
hedelmistä, joka varmasti sopisi myös juhannuspöytään täydentämään niin
suolaisia kuin makeitakin makuja. Blogissa muuten löytyy toinenkin
nektariinisalaatti ihanilla aasialaisilla mausteilla, resepti löytyy täältä.
Nektariinisalaatti rapealla kinkulla ja mozzarellalla
4
nektariinia
8
ohutta siivua ilmakuivattua kinkkua
1
kourallinen rucolan lehtiä
1
kourallinen basilikan lehtiä
2
rkl pinjansiemeniä paahdettuina
125
g mozzarellaa
0,4
dl oliiviöljyä
1
tl hunajaa
1
rkl punaviinietiikkaa
suolaa
ja pippuria
- Levitä kinkkuviipaleet leivinpaperille ja paahda 200-asteisessa uunissa rapeiksi.
- Leikkaa nektariinit puoliksi ja poista kivet. Leikkaa puolikkaat kahteen osaan.
- Valmista kastike sekoittamalla keskenään öljy, hunaja ja etiikka. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita kulhossa nektariinit, paahdetu kinkku, rucola, basilika. mozzarella paloina ja pinjansiemenet. Lisää joukkoon kastike, sekoita ja tarkista maku.
0 kommenttia