Grillatut nektariinit kinuskilla ja mascaspone-jogurtilla

maanantaina, kesäkuuta 06, 2016


Viime aikoina hedelmä- ja vihannesosastolla käyminen on huomattavasti tavallista miellyttävämpää. Joka viikko tulee ihania uusia sesonkikasviksia, joten ostoslistaa on ihan turhaa suunnitella etukäteen. Nektariinit ja persikat ovat viimeisin ”löytö”, joita todennäköisesti tiskit pursuavat tästä lähtien seuraavat kolme kuukautta. Näistä makua täynnä olevista sokeripommeista voi syntyä vaikka mitä herkkuja, vaikka minulle ne maistuisivat oikein hyvin ihan vaan sellaisinaan. Nyt kun koko kansa on kantanut grillit ulos ja säätä uhmaten grillataan kaikkea mitä käsiin osuu, minäkin päätin valmistaa vale grillatut nektariinit parilapannun päällä. Pekoniin niitä en ole buumista huolimatta käärinyt, vaikkei se yhtään huonolta idealta tuntukaan.


Grillatut hedelmät ovat näitä ihania kesän jälkiruokia, jotka syntyvät hetkessä ja lisäksi siinä raaemmistakin hedelmistä saa omat sokerit esille lämmittäessä. Seuraksi kuohkea vaahto tai vaniljajäätelöpallo ja herkku on valmis. Kinuskikastikkeen toki voi korvata kaupan versiolla vaikkei kotitekoista kyllä voita mikään. 


Grillatut nektariinit kinuskilla ja mascaspone-jogurtilla

2 kypsää nektariinia
2 rkl vaahteransiirappia
125 g mascaspone juustoa
1,5 dl kreikkalaista jogurttia
1 tl sokeria
0,5 tl kanelia
1 keksi murskattuna

Kinuskikastike

75 g sokeria
0,5 dl kuohukermaa
20 g voita


  • Valmista ensin kinuskikastike. Levitä sokeri pannulle ja lämmitä pienellä teholla, kunnes sokeri on sulanut vaalea kullanväriseksi karamelliksi. Älä sekoita sokeria, ettei sokeri kristallisoidu. Ota pannu pois lämmöltä ja sekoita joukkoon kerma. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon voi, sekoita ja lämmitä kastike 2-3 minuuttia kunnes se on tasainen. Anna jäähtyä hieman.
  • Sekoita keskenään mascarpone, jogurtti, sokeri ja kaneli. Anna tekeytyä hieman jääkaapissa.
  • Leikkaa nektariinit puoliksi ja poista kivet. Levitä vaahterasiirappi nektariinien leikkuupinnoille. Kuumenna grilli ja paista nektariinit leikkuupinta alaspäin noin 3 minuuttia. Tarjoa nektariinit mascarpone-jogurtin ja kinuskikastikkeen kera. Ripottele päälle murskatun keksin. 


You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram