Tomaattinen antipastosalaatti
sunnuntai, kesäkuuta 26, 2016
Tässä
blogissa ei tänä vuonna Mama Gastro paljon juhannusruokia esittänyt, koska
sellaisia ei edes valmistettu. Kaikkia yleisiä perinteitä vastaan olemme viettäneet
kaupunkijuhannusta ja yllättäen syöneet ja hyvinkin ravintoloissa Helsingissä
ja Tallinnassa. Erilainen mutta omalla tavalla leppoisaa ja stressitöntä, kuten
poikani kutsui, pikkuloma. En ajatellutkaan,
että auki olevaa ravintolaa olisi juhannusaattona helppoa pääkaupungissamme
löytää, mutta näin niukka tarjonta hieman yllätti. Hotellissa toimivat ravintolat
pelastivat niin meidät kuin hieman ehkä tylsistyneitä turisteja. Tallinnan
ravintolamaailma taas ei tunnetusti pyhiä tunne ja juhannuspäivänä kaupunki
vilisi turisteja, kauppiaita ja nirsompikin olisi varmasti löytänyt jotain vatsaa
ilahduttaakseen. Tosin juhannus ei taida ollakaan mikään sen isompi päivä meidän
eteläisessä naapurissa.
Vaikka
kovasti ollaan jo lomatunnelmissa, edessä on vielä yksi työviikko, tosin viime
aikoina tuntuu, että olen ollut omalla lomalla keittiöstä, kun oikaisen ja livistän
keittiöhommista milloin vaan voin. Toivottavasti tämä on ohimenevää, sillä uusia
ideoita on vaikka kuinka paljon, joten lomakauden jälkeen yritän aktivoitua
taas täysillä.
Reseptinä
on tällä kertaa tomaattinen antipastosalaatti. Tomaatit ovat nyt parhaimmillaan
ja sellainen herkullinen makua täynnä oleva sekamelska sopii niin
illanistujaisiin, viinin kaveriksi tai lisukkeeksi grilliherkuille.
Tomaattinen antipastosalaatti 4:lle
1
punainen paprika
2
punasipulia
6
tomaattia lohkoina
250
g kirsikkatomaatteja
6
viipaletta ilmakuivattua kinkkua
1,5
hienonnettuja leivänmuruja
1
mozzarella (125 g)
oliiviöljyä
suolaa
ja pippuria
Kastike
0,5
dl oliiviöljyä
1
rkl valkoviinietikkaa
0,5
tl dijonsinappia
kourallinen
basilikanlehtiä hienonnettuina
ripaus
sokeria
suolaa
ja pippuria
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa paprika puoliksi ja paahda 250-asteisessa uunissa grillivastuksen alla mustaksi. Siirrä paahdettu paprika muovipussiin ja anna jäähtyä. Kuori paprika ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Paahda pannulla tai uunissa kaksi kinkkuviipaletta pari minuuttia. Anna kinkun jäähtyä ja rapeutua.
- Yhdistä leivänmurut ja paistettu kinkku tehosekoittimessa ja hienonna muruiksi. Lämmitä pannulla 1 rkl oliiviöljyä ja paista maustetut leivänmurut noin parissa minuutissa rapeiksi.
- Kuori sipulit ja leikkaa ne kuudeksi tai kahdeksaksi viipaleiksi leikkaamatta kantaan saakka, niin että sipuli pysyy kasassa. Siirrä sipuli uunipellille, pirskottele päälle hieman oliiviöljyä, mausta suolalla ja paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
- Lisää pellille sipuleiden joukkueen tomaatit. Mausta himan öljyllä ja suolalla ja paista uunissa n. 10-15 minuuttia kunnes tomaatit ovat pehmenneet.
- Aseta vadille paahdetut sipulit, tomaatit, ilmakuivattu kinkku, mozzarella pieninä paloina ja paprikasuikaleet. Ripottele päälle kinkku-leipämuruja ja pirskottele salaattikastike.
2 kommenttia
Me harrastamme myös kaupunkijuhannuksia, ei tarvitse körötellä ruuhkassa minnekään vaan saa ihan rauhassa rentoutua :) Herkulta näyttää tuo salaatti!
VastaaPoistaKiitos! Joo, juhannuksena saa kaupungissa nauttia rauhasta ;)
Poista