Oh là là! Herkullinen Pariisi Herkussa!
torstaina, maaliskuuta 03, 2016
Stockmann
on valinnut tavaratalojen maaliskuun teemaksi Pariisin. Rakkauden ja tyylin
kaupunki näkyy melkein kaikilla osastoilla, mutta itse sain ilokseni ensimmäisten
joukoissa tutustua Pariisi aiheeseen ruoka-osastoon eli kuuluisaan Herkkuun.
Helsingin
keskustassa jo tavaratalon ulkopuolella ohikulkijat saavat maistaa pienen palan
Ranskaa keskuskadulla sijaitsevalla kukkatorilla. Kadulle on pystytetty pieni
ranskalaishenkinen kahvila, jossa herkkuja maistellessa iltaisin voi nauttia
elävästä musiikista ja tunnelmoida ihanien keväisten kukkakimppujen keskellä.
Herkun
puolelle astuessa heti ensimmäisenä tulee vastaan tuoreetta leipää täynnä oleva
Boulangerie ja tietenkin vitriini, jossa éclair- ja muut ihanan pienet ja
kauniit ranskalaiset leivokset eivät jätä ohikulkijoita kylmiksi. Osaston
teeman aiheinen somistus noudattaa yksinkertaista mutta tyylikästä linjaa. Ne, jotka ovat Pariisissa tai ylipäätänsä
Ranskassa käyneet varmasti tietävät sen klassisen, mutta samalla huolettoman
chic tyylin, jonka ranskalaiset taitavat. Samaan on pyritty myös Herkun
somistuksessa. Tyylikkäästi asetellut, kauniit, laadukkaat raaka-aineet kuten
tuore artisokka tai mini punajuuret koristelevat tilaa jopa huomaamattomasti.
Kaupan
valikoimassa on maaliskuun aikana yli 200 ranskalaista brändiä ja on pakko
mainita erityisesti juustot. Kuulun Herkun juustotiskin suurkuluttajiin ja
tässä kuussa ajattelin perehtyä aiheeseen vielä syvemmin. Juustotiski täyttyy
mitä ihanimmista uutuuksista ja energinen osaston vetäjä puhui ranskalaisista
juustoista sellaisella tietämyksellä ja innolla, että se tarttui minuunkin. Muutenkin
pitää kehua, että harvemmin löytää niin osaavaa ja palveluhenkistä henkilökuntaa
kuin kyseisellä tiskillä.
Reseptejä
Pariisi kampanjalle olivat kehittämässä keittiömestari Timo Linnamäki ja kaksi
ihanaa, pitkään Ranskassa viihtynyttä daamia, tv-stakin tuttu keittokirjailija
Pipsa Hurmerinta ja bloggaaja ja keittokirjailija Prisca Leclerc. Kannattaa
tutustua heidän resepteihin, jotka löytyvät myös Stockmannin verkkosivuilla. Ainakin
minun maistamaani tomaatti tarte tatin, jonka alkuperäinen resepti löytyy
Priscan keittokirjasta ja erityisesti Pipsan fenkolirisotto olivat mielettömän
herkullisia. Fenkolirisotto ravunpyrstöillä menee jo heti tänä viikonloppuna
kokeiluun omassa keittiössä.
Kaikin
puolin suosittelen mahdollisuuksien mukaan tutustumaan niin Herkun kuin
muihinkin tavaratalon osastoihin tässä kuussa. Eleganssia ja erilaista ohjelmaa
kuten muotinäytöksiä löytyy moneen makuun, ja vaikka varsinaisella
ostoslistalla ei tällä hetkellä ole mitään, aina voi hakea inspiraatiota ja
fiilistä.
0 kommenttia