Oh là là! Herkullinen Pariisi Herkussa!

torstaina, maaliskuuta 03, 2016

Stockmann on valinnut tavaratalojen maaliskuun teemaksi Pariisin. Rakkauden ja tyylin kaupunki näkyy melkein kaikilla osastoilla, mutta itse sain ilokseni ensimmäisten joukoissa tutustua Pariisi aiheeseen ruoka-osastoon eli kuuluisaan Herkkuun.

Helsingin keskustassa jo tavaratalon ulkopuolella ohikulkijat saavat maistaa pienen palan Ranskaa keskuskadulla sijaitsevalla kukkatorilla. Kadulle on pystytetty pieni ranskalaishenkinen kahvila, jossa herkkuja maistellessa iltaisin voi nauttia elävästä musiikista ja tunnelmoida ihanien keväisten kukkakimppujen keskellä. 
Herkun puolelle astuessa heti ensimmäisenä tulee vastaan tuoreetta leipää täynnä oleva Boulangerie ja tietenkin vitriini, jossa éclair- ja muut ihanan pienet ja kauniit ranskalaiset leivokset eivät jätä ohikulkijoita kylmiksi. Osaston teeman aiheinen somistus noudattaa yksinkertaista mutta tyylikästä linjaa.  Ne, jotka ovat Pariisissa tai ylipäätänsä Ranskassa käyneet varmasti tietävät sen klassisen, mutta samalla huolettoman chic tyylin, jonka ranskalaiset taitavat. Samaan on pyritty myös Herkun somistuksessa. Tyylikkäästi asetellut, kauniit, laadukkaat raaka-aineet kuten tuore artisokka tai mini punajuuret koristelevat tilaa jopa huomaamattomasti. 
Kaupan valikoimassa on maaliskuun aikana yli 200 ranskalaista brändiä ja on pakko mainita erityisesti juustot. Kuulun Herkun juustotiskin suurkuluttajiin ja tässä kuussa ajattelin perehtyä aiheeseen vielä syvemmin. Juustotiski täyttyy mitä ihanimmista uutuuksista ja energinen osaston vetäjä puhui ranskalaisista juustoista sellaisella tietämyksellä ja innolla, että se tarttui minuunkin. Muutenkin pitää kehua, että harvemmin löytää niin osaavaa ja palveluhenkistä henkilökuntaa kuin kyseisellä tiskillä.
Reseptejä Pariisi kampanjalle olivat kehittämässä keittiömestari Timo Linnamäki ja kaksi ihanaa, pitkään Ranskassa viihtynyttä daamia, tv-stakin tuttu keittokirjailija Pipsa Hurmerinta ja bloggaaja ja keittokirjailija Prisca Leclerc. Kannattaa tutustua heidän resepteihin, jotka löytyvät myös Stockmannin verkkosivuilla. Ainakin minun maistamaani tomaatti tarte tatin, jonka alkuperäinen resepti löytyy Priscan keittokirjasta ja erityisesti Pipsan fenkolirisotto olivat mielettömän herkullisia. Fenkolirisotto ravunpyrstöillä menee jo heti tänä viikonloppuna kokeiluun omassa keittiössä.
Kaikin puolin suosittelen mahdollisuuksien mukaan tutustumaan niin Herkun kuin muihinkin tavaratalon osastoihin tässä kuussa. Eleganssia ja erilaista ohjelmaa kuten muotinäytöksiä löytyy moneen makuun, ja vaikka varsinaisella ostoslistalla ei tällä hetkellä ole mitään, aina voi hakea inspiraatiota ja fiilistä. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram