Kesäkurpitsaletut vuohenjuustolla
perjantaina, maaliskuuta 11, 2016
Jos
yleensä pienille lapsille yritetään yksinkertaistaa aikuisten ruokia
vähentämällä mausteita, niin tällä kertaa kävi just toisinpäin. Kesäkurpitsaletut
ovat olleet jo pari vuotta yksi poikani ruoista ja minun suuri pelastus. Kun ei
ehdi tehdä muuta niin hätätapauksissa aina pystyy tekemään kurpitsalettuja.
Ainesten sekoitus kulhossa vie alle viisi minuuttia, jonka jälkeen letut saavat
rauhassa paistua pannulla melkein itsestään. Myönnän, että monesti puolet
letuista päätyvät äidin suuhun, mutta annan itselleni sen anteeksi.
Tällä
kertaa kuitenkin kokeilin valmistaa tutuista letuista aikuisten version.
Resepti ei paljon muuttunut alkuperäisestä, vaan lisäsin siihen vain
vuohenjuustoa ja ehkä hieman reilummin mausteita. Lettuja nautitaan graavi- tai
kylmäsavulohen ja uppomunan kanssa. Jos et jaksa uppomunaa valmistaa, niin yhtä
hyvin voit maustaa maustamattoman jogurtin tuoreilla yrteillä ja lisätä
lusikallisen lettujen ja kalan kaveriksi.
Kesäkurpitsaletut vuohenjuustolla
150
g kesäkurpitsaa karkeasti raastettuna
1
kananmuna hieman vatkattuna
1,5
rkl raejuustoa
30
g rouhittua vuohenjuustoa
1,5
rkl hienonnettua tilliä
2,5
rkl vehnäjauhoja
0,5
tl leivinjauhetta
suolaa
ja pippuria
öljyä
paistamiseen
Tarjoiluun
graavi- tai kylmäsavulohta ja uppomunia
- Sekoita kaikki lettuainekset keskenään ja mausta taikina. Lämmitä hieman öljyä pannulla ja annostele taikina pieniksi letuiksi. Paista keskilämmöllä letuille kaunis pinta. Käännä letut, pienennä lämpö ja sulje pannu kannella. Anna lettujen kypsyä miedolla lämmöllä.
0 kommenttia