Kesäkurpitsaletut vuohenjuustolla

perjantaina, maaliskuuta 11, 2016


Jos yleensä pienille lapsille yritetään yksinkertaistaa aikuisten ruokia vähentämällä mausteita, niin tällä kertaa kävi just toisinpäin. Kesäkurpitsaletut ovat olleet jo pari vuotta yksi poikani ruoista ja minun suuri pelastus. Kun ei ehdi tehdä muuta niin hätätapauksissa aina pystyy tekemään kurpitsalettuja. Ainesten sekoitus kulhossa vie alle viisi minuuttia, jonka jälkeen letut saavat rauhassa paistua pannulla melkein itsestään. Myönnän, että monesti puolet letuista päätyvät äidin suuhun, mutta annan itselleni sen anteeksi.

Tällä kertaa kuitenkin kokeilin valmistaa tutuista letuista aikuisten version. Resepti ei paljon muuttunut alkuperäisestä, vaan lisäsin siihen vain vuohenjuustoa ja ehkä hieman reilummin mausteita. Lettuja nautitaan graavi- tai kylmäsavulohen ja uppomunan kanssa. Jos et jaksa uppomunaa valmistaa, niin yhtä hyvin voit maustaa maustamattoman jogurtin tuoreilla yrteillä ja lisätä lusikallisen lettujen ja kalan kaveriksi.

Kesäkurpitsaletut vuohenjuustolla

150 g kesäkurpitsaa karkeasti raastettuna
1 kananmuna hieman vatkattuna
1,5 rkl raejuustoa
30 g rouhittua vuohenjuustoa
1,5 rkl hienonnettua tilliä
2,5 rkl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen

Tarjoiluun graavi- tai kylmäsavulohta ja uppomunia

  • Sekoita kaikki lettuainekset keskenään ja mausta taikina. Lämmitä hieman öljyä pannulla ja annostele taikina pieniksi letuiksi. Paista keskilämmöllä letuille kaunis pinta. Käännä letut, pienennä lämpö ja sulje pannu kannella. Anna lettujen kypsyä miedolla lämmöllä.

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram