Harissalla maustettu kikherne-lehtikaalipaistos
lauantaina, maaliskuuta 19, 2016
Lehtikaalikausi
jatkuu meidän keittiössä vahvasti. Se kun ei vaadi kuin hetken kypsennysaikaa,
jossa saan helposti pyöritettyä siitä itselleni erilaisia nopeita
kasvispaistoksia. Tässä on siitä hyvä esimerkki. Kaapista kun aina löytyy
purkki monipuolisia kikherneitä ja harissa-tahnaa, ja aina jaksaa viettää
keittiössä tähän vaaditut kymmenisen minuuttia.
Minun
on pitänyt monesti valmista harissaa itse, mutta kun olen löytänyt
helsinkiläisen Baba Foods perheyrityksen Baba Harissan, niin kokeilu sen kun
venyy. Siinä tahnassa on nimittäin niin paljon makua ja syvyyttä, etten enempää
kaipaa. Tässäkin annoksessa se tuo suuremman osan mauista. Suosittelen annosta
vahvasti varsinkin pikaruokaa harrastaville.
Harissalla maustettu kikherne-lehtikaalipaistos
1
rkl oliiviöljyä
1
salottisipuli hienonnettuna
1
prk 380 g kikherneitä
1,5
l lehtikaalisuikaleita
n.
150 g kirsikkatomaatteja puolikkaina
2
valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
1-1,5
rkl harissa- tahnaa
2
rkl tomaattisosetta
2
rkl siiderietikkaa
1
tl juustokuminaa
suolaa
ja pippuria
tarjoiluun
kreikkalaista jogurttia ja zaatar-mausteseosta
- Lämmitä öljy pannulla ja kuullota siinä sipuli. Lisää juustokumina, valkosipulit ja lehtikaali ja paista pari minuuttia. Sekoita joukkoon harissa-tahna, tomaattisose ja paista pari minuuttia lisää.
- Kaada pannulle valutetut kikherneet, etikka ja tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna seoksen hieman lämmitä.
- Tarjoa kreikkalaisen jogurtin ja zaatar-mausteseoksen kera.
2 kommenttia
Tälläinen pikaruoka on myös minun makuuni.:-) Pitää muistaa kokeilla joku kerta tuota Baba Foodin Harissaa!
VastaaPoista:) Kannattaa kokeilla myös muita heidän tuotteita, kaikki ovat tosi herkullisia!
Poista