Edamame-papusalaatti
tiistaina, maaliskuuta 15, 2016
Vaikka
voin sanoa, että yleisesti pidän erilaisista pavuista, niidenkin joukosta
löytyy sellaisia, joita en ainakaan omassa keittiössäni käytä. Edamame – eli
soijapavut taas kuuluvat henkilökohtaisiin suosikkeihin. Ne ovat rantautuneet
meille eri muodoissa aasialaisen ruoan buumin mukaan, ja hyvä näin.
Itsekin
tykkään yleensä sushiravintoloissa tarjottavista suolatuista paahdetuista
palkoista, mutta kotona suosin helposti pakastealtaasta saatavilla olevista
kuorituista pavuista. Niitä on helppo lisätä erilaisiin salaatteihin ja harvan
ne jättävät nälkäiseksi, sen verran täyttäviä ne ovat. Kiinalaiset kuulemma
kutsuvat soijapapuja kultaisiksi helmiksi niiden rikkaiden ravintoarvojen
takia, ja proteiinimäärätkin ovat aika hurjia.
Kun
monet Aasia peräiset makuyhdistelmät on jo kokeiltu, tällä kertaa Edamame-
pavut maistuivat enemmän Lähi-idältä, niin kuin kieltämättä moni muukin viime
aikoina valmistamani annos. Vahvanmakuinen säilötty sitruuna ja juustokumina
hoitivat maustamispuolen ja pavut saivat loistaa pelkistetysti tomaattien kera.
Hieman vihreätä salaattia ja vihanneksia lisäämällä tästä ehkä enemmän
lisukesalaatista saa kunnollisen aterian.
Edamame-papusalaatti
300
g pakastettuja Edamame-papuja
250
g kirsikkatomaatteja
1
vihreä chili hienonnettuna, siemenet poistettuina
1
tl jauhettua juustokuminaa
1
rkl hienonnettua säilöttyä sitruuna (resepti löytyy täältä)
0,5-1
sitruunanmehu
2
rkl oliiviöljyä
kourallinen
korianterilehtiä
suolaa
ja pippuria
- Keitä pavut kiehuvassa vedessä 1-2 minuuttia ja huuhtele ne halutessa jääveden alla. Leikkaa tomaatit puolikkaiksi.
- Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään ja mausta. Tarkista maku.
2 kommenttia
Edamamet ovat ehdottomasti yksi suosikkipavuistani, tilaan niitä aina japanilaisessa ravintolassa. En ole huomannut niitä lähikaupan pakastealtaassa, mistä löysit omasi?
VastaaPoistaLöysin meidän pienessä lähi K-kaupassä, jopa luomuna;)
Poista