Lämminsavulohi-kananmunasalaatti
perjantaina, maaliskuuta 25, 2016
Pääsiäisenä
kananmunalla on symbolisen merkityksen lisäksi vakio paikka myös juhlapöydässä.
Monipuolisuutensa takia sitä on helppo yhdistellä salaateissa ja täytetyistä
kananmunista on jo tullut juhlapyhien klassikko. Meidän suvun pääsiäispöydässä ateria
aloitettiin aina munasodalla, jossa jokainen valitsi itselleen koristellun
kananmunan ja kopauttelimme pareittain niitä yhteen etsien voittajan, joka
selviää ehjänä loppuun asti. Tämän jälkeen niin voittajat kuin häviäjätkin
nauttivat omista kananmunista erilaisilla kalalisukkeilla.
Jos
vielä kaipaat nopeita vinkkejä pääsiäispöytään, niin tässä on yksi helppo salaatti,
jossa pääroolissa on kananmunien lisäksi lämminsavulohisalaatti.
Lämminsavulohi-kananmunasalaatti
100
g lämminsavulohta
n.
70 g rucolaa
3
keitettyä kananmunaa hienonnettuna
1
rkl kevätsipulia hienonnettuna
50
g paahdettuja pinjansiemeniä
1
tl sumakkia
Kastike
0,5
dl oliiviöljyä
2-3
rkl sitruunanmehua
1
rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa
ja pippuria
- Sekoita kaikki salaatin ainekset paitsi sumakki. Sekoita kastikkeen ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita kastike salaattiin ja tarkista maku. Ripottele ennen tarjoilua hieman sumakkia.
2 kommenttia
Olipas ovelassa paikassa tuo linkki mistä pääsee kommentoimaan :). Ihanan näköistä, heti seuraavaksi kun pääsen lohikauppaan!
VastaaPoistaJoo, vähän vaikeaksi kyllä tehty.. Ja kiitos;)
Poista