Se rennompi pääsiäinen – Lammaspizza Lähi-idän mauilla
tiistaina, maaliskuuta 22, 2016
Meidän
perheessä vietetään aika perinteistä pääsiäistä. Perhe ja sukulaiset
kokoontuvat yhteen ja nautimme juhla-aterian pitkän kaavan mukaan. Kananmunat,
lammas, pasha, niitä on oltava pöydässä, monen muun herkun lisäksi. Pääsiäinen
on monelle vain yksi pitkä viikonloppu muiden joukossa, jolloin kuitenkin
herkutellaan ehkä hieman enemmän. Tämä mausteinen lammaspizza on vaihtoehto
niille, jotka eivät välitä pitkistä valmisteluista vaan haluavat nauttia
rennommasta karitsaruoasta ja jälkiruoaksi riittävät suklaamunat. Ja kun
kyseessä on vahvoja Lähi-idän makuja, niin perinteinen pääsiäisviikonlopun
juoma punaviini sopii myös tähänkin.
Lammaspizza Lähi-idän mauilla (2 kpl)
suosikki
pizzataikina tai Mama Gastron suosikki à la Suolaa&Hunajaa
Täyte
1
punainen paprika
1
prk (40 g) tomaattisosetta
1
tl harissa tahnaa
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
300
g karitsan jauhelihaa
puolikkaan
sitruunanmehu
1
tl sumakkia
1
tl kuivattua minttua
puolikas
makeata sipulia ohuina suikaleina
2
rkl sitruunanmehua
kourallinen
lehtipersiljan lehtiä
kourallinen
mintunlehtiä
2
rkl oliiviöljyä
suolaa
ja pippuria
n.
3 rkl maustamatonta jogurttia tarjoiluun
- Paahda punainen paprika grillivastuksen alla, kuori ja leikkaa paloiksi.
- Yhdistä paprika, tomaattisose, puolet valkosipulista ja harissa. Soseuta ainekset tahnaksi ja mausta hieman suolalla ja pippurilla.
- Sekoita keskenään jauheliha, sitruunanmehu, sumakki ja minttu. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kauli taikinasta kaksi pizzapohjaa. Levitä ensin pohjalle paprika-tomaattisose ja sitten jauhelihaseos. Paistaa pizza kypsäksi.
- Valmista sipuli salaatti yhdistelemällä ensin sipulisuikaleet ja sitruunanmehu. Anna seisoa 10 minuuttia. Lisää joukkoon öljy, persiljan ja mintunlehdet, mausta suolalla ja pippurilla.
- Ripottele valmiin pizzan päälle hieman maustamatonta jogurttia ja sipuli-yrttisalaatti.
0 kommenttia