Se rennompi pääsiäinen – Lammaspizza Lähi-idän mauilla

tiistaina, maaliskuuta 22, 2016


Meidän perheessä vietetään aika perinteistä pääsiäistä. Perhe ja sukulaiset kokoontuvat yhteen ja nautimme juhla-aterian pitkän kaavan mukaan. Kananmunat, lammas, pasha, niitä on oltava pöydässä, monen muun herkun lisäksi. Pääsiäinen on monelle vain yksi pitkä viikonloppu muiden joukossa, jolloin kuitenkin herkutellaan ehkä hieman enemmän. Tämä mausteinen lammaspizza on vaihtoehto niille, jotka eivät välitä pitkistä valmisteluista vaan haluavat nauttia rennommasta karitsaruoasta ja jälkiruoaksi riittävät suklaamunat. Ja kun kyseessä on vahvoja Lähi-idän makuja, niin perinteinen pääsiäisviikonlopun juoma punaviini sopii myös tähänkin.

Lammaspizza Lähi-idän mauilla (2 kpl)


Täyte

1 punainen paprika
1 prk (40 g) tomaattisosetta
1 tl harissa tahnaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
300 g karitsan jauhelihaa
puolikkaan sitruunanmehu
1 tl sumakkia
1 tl kuivattua minttua
puolikas makeata sipulia ohuina suikaleina
2 rkl sitruunanmehua
kourallinen lehtipersiljan lehtiä
kourallinen mintunlehtiä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
n. 3 rkl maustamatonta jogurttia tarjoiluun

  • Paahda punainen paprika grillivastuksen alla, kuori ja leikkaa paloiksi.
  • Yhdistä paprika, tomaattisose, puolet valkosipulista ja harissa. Soseuta ainekset tahnaksi ja mausta hieman suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita keskenään jauheliha, sitruunanmehu, sumakki ja minttu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kauli taikinasta kaksi pizzapohjaa. Levitä ensin pohjalle paprika-tomaattisose ja sitten jauhelihaseos. Paistaa pizza kypsäksi.
  • Valmista sipuli salaatti yhdistelemällä ensin sipulisuikaleet ja sitruunanmehu. Anna seisoa 10 minuuttia. Lisää joukkoon öljy, persiljan ja mintunlehdet, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Ripottele valmiin pizzan päälle hieman maustamatonta jogurttia ja sipuli-yrttisalaatti. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram