Syksyn värit lautasella – Punajuuri – viikunasalaatti vuohenjuustolla

keskiviikkona, lokakuuta 14, 2015



Punajuuri on minun lempijuures, joka talviaikaan taipuu moneen annokseen. Se on myös mielestäni yksi kauneimmista kasviksista. Syvä verenpunainen väri ei paljon koristeluja kaipaa mutta raitajuuren kanssa lautasella ne täydentävät toisiaan. Ehdoton syksyn kasvisten kauneuskuningatar on kuitenkin mielestäni tuore viikuna, ja tietenkin lisäksi rakastan sen tuoreen hedelmän makua. Näitä kolmea oli tietenkin pakko yhdistää  yksinkertaisen mutta maukkaan salaatin muodossa. Syödessä kuitenkin alkoi harmittaa kun syksyn hedelmien kauneuskilpailun vähintäänkin perintöprinsessa on unohtunut lautaselta, nimittäin granaattiomena. 

Punajuuri-viikunasalaatti vuohenjuustolla

2 pientä punajuurta
2 pientä raitajuurta
2 tuoretta viikunaa
2 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl punajuurietikkaa
1 rkl hunajaa
0,5 rkl tuoreen timjamin lehtiä hienonnettuna
suolaa ja pippuria
n. 100 g pehmeätä vuohenjuustoa
kourallinen pieniä salaatinlehtiä
(1,5 dl granaattiomenansiemeniä)

  • Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, etikka, hunaja, timjami ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kuori juurekset ja leikkaa mandoliinilla tai juustohöylällä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  • Sekoita kastike juureksiin ja anna marinoitua n. 20 minuuttia. Tarkista maku.
  • Annostele juurekset lautaselle. Lisää joukkoon viikunan lohkot, vuohenjuusto, salaatin lehdet ja granaattiomenansiemenet. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Upeita värejä! olen aivan hulluna nyt punajuureen ja viikunoihin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eihän näiden kanssa voi mennä pahasti pieleen;) Ja viikunat ovat vaan niin hyviä!

      Poista

Instagram