Syksyn värit lautasella – Punajuuri – viikunasalaatti vuohenjuustolla
keskiviikkona, lokakuuta 14, 2015
Punajuuri
on minun lempijuures, joka talviaikaan taipuu moneen annokseen. Se on myös
mielestäni yksi kauneimmista kasviksista. Syvä verenpunainen väri ei paljon
koristeluja kaipaa mutta raitajuuren kanssa lautasella ne täydentävät toisiaan.
Ehdoton syksyn kasvisten kauneuskuningatar on kuitenkin mielestäni tuore viikuna,
ja tietenkin lisäksi rakastan sen tuoreen hedelmän makua. Näitä kolmea oli
tietenkin pakko yhdistää yksinkertaisen
mutta maukkaan salaatin muodossa. Syödessä kuitenkin alkoi harmittaa kun syksyn
hedelmien kauneuskilpailun vähintäänkin perintöprinsessa on unohtunut
lautaselta, nimittäin granaattiomena.
Punajuuri-viikunasalaatti
vuohenjuustolla
2 pientä punajuurta
2 pientä raitajuurta
2 tuoretta viikunaa
2 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl punajuurietikkaa
1 rkl hunajaa
0,5 rkl tuoreen timjamin
lehtiä hienonnettuna
suolaa ja pippuria
n. 100 g pehmeätä
vuohenjuustoa
kourallinen pieniä
salaatinlehtiä
(1,5 dl granaattiomenansiemeniä)
- Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, etikka, hunaja, timjami ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori juurekset ja leikkaa mandoliinilla tai juustohöylällä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita kastike juureksiin ja anna marinoitua n. 20 minuuttia. Tarkista maku.
- Annostele juurekset lautaselle. Lisää joukkoon viikunan lohkot, vuohenjuusto, salaatin lehdet ja granaattiomenansiemenet.
2 kommenttia
Upeita värejä! olen aivan hulluna nyt punajuureen ja viikunoihin <3
VastaaPoistaKiitos! Eihän näiden kanssa voi mennä pahasti pieleen;) Ja viikunat ovat vaan niin hyviä!
Poista