Mausteiset porkkanat
lauantaina, lokakuuta 10, 2015
Tänä viikonloppuna meillä
sairastetaan, joten aktiivinen ruoanlaitto saa odottaa. Löysin kuitenkin
arkistosta reseptin, joka sopii täydellisesti ajankohtaan.
Vaikka enää ei saakaan niitä ihania pieniä tuoreita porkkanoita,
on porkkanasesonki kuitenkin parhaimmillaan ja se kannattaa hyödyntää.
Maustetut ja paistetut porkkanat ovat loistava lisuke, mutta maistuvat myös
sellaisinaan. Annosta on helppo valmistaa, mutta ole tarkkana jos esikeität
porkkanoita ennen paistamista, jotta saat ne pidettyä herkullisina, hieman
raakoina ja rouskuvina.
Mausteiset porkkanat
500 g porkkanoita
n. 50 g voita
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1/3 punaista chiliä hienonnettuna (tai maun mukaan)
2 rkl hienonnettua kevätsipulia
suolaa
- Jos käytät isoja porkkanoita, esikeitä niitä viitisen minuuttia suolatussa vedessä.
- Leikkaa porkkanat puoliksi pitkittäin.
- Sulata voi pannulla ja lisää mausteet. Pyörittele porkkanat voissa tai jos käytät raakoja porkkanoita kypsennä niitä hieman maustevoissa.
0 kommenttia