#eatmyTurku

maanantaina, lokakuuta 12, 2015


Sain tilaisuuden osallistua Turun kaupungin järjestämään #eatmyTurku bloggaaajamatkalle. Mielettömät kiitokset reippaalle Visit Turku porukalle, jotka kehittivät meille vilkkaan ja aktiivisen ohjelman ja pitivät meistä matkan aikana hyvää huolta.  Reissuun mahtuivat vierailu Turun Ruokamessuilla, tutustuminen pariin paikalliseen käsityöputiikkiin ja päivällinen Kaarlejoen luomutilalla.

Saavuttuamme Turkuun, ensimmäinen vierailukohteemme oli Turun Ruokamessut. Tai olihan messukeskuksessa samaan aikaan myös kirjamessut, mutta suuremmaksi osaksi ruokabloggaajista koostuvaa porukkaa näytti ruoka kiinnostavan enemmän. Mainitsinkin jo aikaisemmassa postauksessa, että messukeskukseen meitä toivottivat tervetulleiksi presidentin puoliso Jenni Haukio ja muusikko Lauri Tähkä.  Tuli kyllä sellainen olo, että meitä on oikeasti odotettu paikalle. 
Ruokamessujen perustarjonta valitettavasti kaupungista riippumatta toistaa aika paljon itseään vuodesta toiseen. Harvoin ständien valikoima yllättää. Tällä kertaa positiivista oli se, että vakiotarjonnan lisäksi Turussa oli vahvasti esillä alueen lähiruokatuottajat, ja me bloggaajat saimme tilaisuuden maistella näitä Turun seudun erikoisuuksia makututkija Mari Sendellin ohjaamassa makutestissä.
 


Seuraavaksi jännitimmekin Bloggisota kokkauskilpailua, kuulemma leikkimielistä sellaista. Huippukokit Antti Vahtera ja Aki Wahlman järjestivät kolmelle joukkueelle omat yllätys ruokakassit, joiden antimista piti loihtia ainakin yksi annos kahdessakymmenessä minuutissa. Kyllähän meillä kaikilla oli hauskaa, mutta sen verran kilpailuviettiä osallistujilla oli, että jokainen kyllä kisan voitosta haaveili. Voittoa ei meidän joukkueelle jostain ihme syystä tullut. Saimme hopeisen mitalin, mutta kyllä edelleenkin epäilen vahvasti, että tuomarit hieman sabotoivat meidän joukkueen toimintaa. Onnea kuitenkin voittojoukkueelle;) 
Siirtyessämme Kaarlejoen luomutilalle saimme yllätysvieraan, joka perehdytti meitä turkulaisuuteen. Kuuntelimme naurunkyyneleet silmissä turkulaisen radiopersoona Markku Heikkilän luonnehdintoja turkulaisista ja uskon, että tämän perehtymisen jälkeen ymmärrän turkulaista kollegaani hieman paremmin.

Kaunis luomutila on ihana paikka, jossa haluaisin vierailla toistekin, tai edes tilan myymälässä. Sieltä nimittäin oli ihan pakko kuljettaa kotiin kassillinen ihania juureksia. Metsämaiseman ympäröimä tila on erittäin kaunis ja rentouttava paikka. Arki on kuitenkin siellä jotain ihan muuta kuin rentouttavaa. Viime kesän säät olivat kuulemma huonoimmat mitä tilalla on koettu, mikä tietenkin näkyy sadossa. Myös luomuviljelyyn liittyvä byrokratia tilan emännän mukaan välillä lannistaa enemmän kuin pahimmatkin kesäsateet. Kaikista huolimatta tilan aivan ihana emäntä Laura kutsuu työtänsä elämäntavaksi. Tämä iloinen, äänekäs ja sydämellinen mahtava persoona toivotti meidän tervetulleeksi ja tarjosi meille aivan ihanan luomuaterian. Aterian valmistuksesta vastasi villiyrtti- ja sieniekspertti Päivi Lehtonen. Siinä hyvän ruoan, juoman ja seuran parissa aika kului huomaamatta ja unohdimme, että kuskiltamme loppui työaika. Olin hieman pettynyt, ettei tilan tuotteita ole paljon saattavilla Helsingin alueella mutta samalla on hienoa, että tuotteille riittää lähialueellakin kysyntä.


Kiitos kaikille järjestäjille, kanssabloggaajille ja kaikille matkalla vastaan tulleille huipputyypeille tästä matkasta. Hyvä ruoka ja paljon naurua, siitä on hyvä reissu tehty!  Lähiaikoina kerron myös Kiss my Turku-hevosesta ja hänen erittäin tehtävästä, johon sinäkin voit osallistua.

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram