Kana vihreällä harissatahnalla ja coucousilla
tiistaina, lokakuuta 20, 2015
Arkena
meillä syödään paljon siipikarjanlihaa. Se on maukasta, terveellistä ja siitä
on helppo valmistaa suhteellisen nopeita, yksinkertaisia ja herkullisia
annoksia. Täälläkin kertaa ostin ilman sen suurempaa suunnitelmaa broilerin
paisteja, joita olen viime aikoina suosinut useinkin. Jääkaapissa näytti olevan
myös myskikurpitsa, jota ei meidän perheessä minun lisäksi kukaan muu syö jollei
se ole kunnolla naamioitu.
Pitkästä
aikaa päätin valmistaa couscousta, johon epätoivoisesti yritin piilota pieniä
kurpitsakuutioita. Makua kana ja koko ateria saivat vihreästä harissa-tapaisesta
kastikkeesta, joka helposti syntyy pyörittämällä nopeasti yrttejä ja mausteita
sauvasekoittimella. Siitä syntyi herkullinen itämaisilla mauilla höystetty
ateria, joka maistui myös seuraavana päivänä.
Kana vihreällä harissatahnalla ja coucousilla
4 nahallista broilerin
paistia
2,5 dl couscousta
2,5 dl kasvis- tai
kanalientä
n. 300 g myskikurpitsaa
pieninä kuutioina
1 vihreä chili
1 valkosipulinkynsi
hienonnettuna
1 sitruuna lohkoina (kuori
raastettuna)
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
n. 1,2 dl oliiviöljyä
1 ruukku tuoretta
korianteria
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria
- Valmista harissa kastike yhdistämällä vihreä chili, valkosipuli, sitruunan raastettu kuori, 0,5 tl jauhettua korianteria, 0,5 tl jauhettua juustokuminaa, 1 dl oliiviöljyä ja tuore korianteri. Hienonna ainekset tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita kulhossa couscous, 0,5 tl korianteria, 0,5 tl juustokuminaa ja 1 rkl öljyä. Kiehauta liemi ja kaada coucousin päälle. Anna seisoa noin viisi minuuttia kunnes couscous on kypsä ja erottele sitä hieman haarukalla. Sekoita couscousin joukkoon kurpitsakuutiot ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Siirrä couscous uunivuokaan.
- Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista broilerin paisteja nahka alaspäin 3-4 minuuttia kunnes nahka on saanut kauniin ruskean värin. Aseta paistit coucousin päälle nahkapuoli ylöspäin ja levitä niiden päälle puolet harissa kastikkeesta. Lisää vuokaan sitruunan lohkot ja paista 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia kunnes kana on kypsä.
- Puristele sitruunalohkojen mehut kanan ja couscousin päälle ja tarjoa jäljelle jääneen kastikkeen kera.
0 kommenttia