Spagettia ja Larb-salaatti
keskiviikkona, lokakuuta 07, 2015
Monelle on
varmasti tuttu thaimaalainen mausteinen jauhetusta lihasta valmistettu
Larb-salaatti. Sen monia versioita on viimeaikoina näkynyt paljon eri
blogeissa, ja itsekin olen kokeillut valmistaa sitä muutamaan otteeseen.
Tästä
salaatista olen saanut idean tähänkin annokseen. Kun kotoa löytyi karitsan
jauhelihaa ja toivomuslistalla oli pasta, syntyi Larb- spagetti annos. Hieman
epäilin näiden kahden yhteensopivuutta mutta luulen, että turvaudun tähän
ratkaisuun jatkossakin. Spagetti ei kaivannut tuhteja kastikkeita, sai
raikkautta tuoreista vihanneksista, ja kaiken parasta koko ruoan valmistaminen
kesti vain spagettien keittoajan verran.
Spagettia ja
Larb-salaatti (4:lle)
n. 300 g
spagettia
2 rkl öljyä
500 g
lampaan tai naudan jauhelihaa
1-2 rkl
chilitahnaa (tai 1 punainen chili hienonnettuna siemenet poistettuna)
1
sitruunaruohon valkoinen osa hienonnettuna
1 rkl
soijakastiketta
2-3 rkl
kalakastiketta
1
salaatinruukku lehdet viipaleina
2 avomaan
kurkkua ohuina viipaleina
1 pieni
punasipuli ohuina viipaleina
1 dl
paahdettuja cashew- tai maapähkinöitä hieman hienonnettuna
2 punaista
chiliä ohuina viipaleina
1 limen
mehu
kourallinen
tuoreita korianterilehtiä tarjoiluun
- Keitä spagetit ohjeiden mukaan ja ota n. 2,5 dl keitinvettä talteen.
- Kuumenna öljy pannulla, lisää jauhelihaa ja ruskista hieman.
- Lisää jauhelihan joukkoon sitruunaruoho, chilitahna, soija ja kalakastike. Paista sekoittaen noin viisi minuuttia ja lisää spagettien keittoliemi. Kiehauta ja lisää limenmehu. Tarkista maku.
- Annostele jauheliha spagetin päälle ja lisää salaatinlehdet , sipuli- ja kurkkuviipaleet, chiliviipaleet ja pähkinät. Koristele korianterilehdillä.
0 kommenttia