Kurpitsa-sipulipiirakka vuohenjuustolla

perjantaina, lokakuuta 23, 2015



Kurpitsamanialta ei voi välttyä. Enkä tarkoita nyt Halloween koristekurpitsoja vaan satoja erilaisia reseptejä, joita on ollut tässä kuussa kaikkialla esillä. Tuo kasvi näköjään taipuu monenlaiseen herkkuun.  Itse olen ”löytänyt” kurpitsan vasta muutama vuosi sitten ja vaikka sen jälkeen olen kokeillut vaikka mitä erikoisimpia tapoja käyttää tätä ihanuutta, oma ehdoton suosikkini on yksinkertaisesti uunissa paahdettu. Varsinkin myskikurpitsasta uunissa tulee melkeinpä mausteinen hedelmä.

Tällä kertaa vuorossa oli kurpitsapiirakka, joka sai makua haudutetusta sipulista ja vuohenjuustosta. Pohjana olen käyttänyt hieman pidemmän kaavan mukaan valmistettua lehtitaikinatapaista ratkaisua, mutta valmis lehtitaikina sopii tähän yhtä hyvin.


Kurpitsa-sipulipiirakka vuohenjuustolla

Parmesaani-timjamilehtitaikina
225 g vehnäjauhoja
1,5 dl raastettua parmesaania
1 rkl timjamilehtiä
225 g voita pieninä paloina
1 dl kylmää vettä

Sipuli-kurpitsatäyte
500 g myskikurpitsaa
6 timjaminoksaa
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia ohuina viipaleina
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl voita
1,5 dl valkoviiniä
125 g vuohenjuustoa
suolaa ja pippuria
(ripaus chiliä)
(1 kananmuna hieman vatkattuna)

  
  • Sekoita nopeasti kaikki taikinan ainekset paitsi vesi monitoimikoneessa murumaisiksi ja lisää kylmä vesi. Vaivaa taikina pehmeäksi palloksi, kääri kelmuun ja anna seisoa jääkaapissa 20 minuuttia. Kauli taikina suorakulmioksi ja taittele kaikki neljä sivua keskelle. Kääri taikina kelmuun ja jätä taas 20 minuutiksi jääkaappiin. Taittele ja jäähdytä taikina samalla tavalla vielä 2-3 kertaa.
  • Kuori kurpitsa ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Levitä palat leivinpaperin päälle ja mausta oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla, timjamin oksilla ja halutessa pienellä ripauksella chiliä. Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

  • Lämmitä voi pannulla ja hauduta siinä sipuli ja valkosipuli pehmeiksi. Lisää joukkoon valkoviini ja anna sen haihtua. Mausta tarvittaessa hieman suolalla ja pippurilla. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram