Kurpitsa-sipulipiirakka vuohenjuustolla
perjantaina, lokakuuta 23, 2015
Kurpitsamanialta
ei voi välttyä. Enkä tarkoita nyt Halloween koristekurpitsoja vaan satoja
erilaisia reseptejä, joita on ollut tässä kuussa kaikkialla esillä. Tuo kasvi
näköjään taipuu monenlaiseen herkkuun. Itse olen ”löytänyt” kurpitsan vasta muutama
vuosi sitten ja vaikka sen jälkeen olen kokeillut vaikka mitä erikoisimpia
tapoja käyttää tätä ihanuutta, oma ehdoton suosikkini on yksinkertaisesti
uunissa paahdettu. Varsinkin myskikurpitsasta uunissa tulee melkeinpä
mausteinen hedelmä.
Tällä
kertaa vuorossa oli kurpitsapiirakka, joka sai makua haudutetusta sipulista ja vuohenjuustosta.
Pohjana olen käyttänyt hieman pidemmän kaavan mukaan valmistettua
lehtitaikinatapaista ratkaisua, mutta valmis lehtitaikina sopii tähän yhtä
hyvin.
Kurpitsa-sipulipiirakka vuohenjuustolla
Parmesaani-timjamilehtitaikina
225 g vehnäjauhoja
1,5 dl raastettua
parmesaania
1 rkl timjamilehtiä
225 g voita pieninä
paloina
1 dl kylmää vettä
Sipuli-kurpitsatäyte
500 g myskikurpitsaa
6 timjaminoksaa
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia ohuina
viipaleina
1 valkosipulinkynsi
hienonnettuna
2 rkl voita
1,5 dl valkoviiniä
125 g vuohenjuustoa
suolaa ja pippuria
(ripaus chiliä)
(1 kananmuna hieman
vatkattuna)
- Sekoita nopeasti kaikki taikinan ainekset paitsi vesi monitoimikoneessa murumaisiksi ja lisää kylmä vesi. Vaivaa taikina pehmeäksi palloksi, kääri kelmuun ja anna seisoa jääkaapissa 20 minuuttia. Kauli taikina suorakulmioksi ja taittele kaikki neljä sivua keskelle. Kääri taikina kelmuun ja jätä taas 20 minuutiksi jääkaappiin. Taittele ja jäähdytä taikina samalla tavalla vielä 2-3 kertaa.
- Kuori kurpitsa ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Levitä palat leivinpaperin päälle ja mausta oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla, timjamin oksilla ja halutessa pienellä ripauksella chiliä. Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
- Lämmitä voi pannulla ja hauduta siinä sipuli ja valkosipuli pehmeiksi. Lisää joukkoon valkoviini ja anna sen haihtua. Mausta tarvittaessa hieman suolalla ja pippurilla.
0 kommenttia