Kiinalaiset tofu-sienihampurilaiset

tiistaina, lokakuuta 27, 2015


Tofu on niitä raaka-aineita, jotka selkeästi jakavat mielipiteitä. Myönnän, että itsekin olen joskus suhtautunut siihen hieman epäluuloisesti. Nykyään lähikaupoistakin löytyy vaikka mitä erikoisimpia tofumakuja ja –muotoja, mutta tofun pelkistetty versio voi olla ensikertalaiselle hieman vaativa tuote. Vaikka harvoin tofu eksyy minuun kauppakassiin, se kuitenkin maistuu minulle monessa muodossa. Ja varmastikin käyttäisin sitä keittiössä paljon useammin, jos en olisi ainoa taloutemme kasvisruoan ystävä.

Päätin viime hetkellä osallistua reseptikisaan, jossa annoksessa on tarkoitus yhdistää joitain Jalotofu ja Silmusalaatin tuotteita. Molempien valmistajien tuotteet olivat minulle entuudestaan tuttuja, joten tämä oli erinomainen syy valmistaa kasvisateria, vieläpä näin sopivasti lihattoman lokakuun aikana. Kaiken lisäksi kyseessä on luomu tuotteista.  Hieman epäilin alussa minun reseptivalintaa, joka oli vahvasti aasialaistaustainen. Tofun monipuolisuudesta huolimatta luulen, että aika moni yhdistää sen Aasian keittiöön ja pelasin ehkä tässä tapauksessa hieman varman päälle. Päätin kuitenkin pysyä suunnitelmassani, koska totuushan on, että aika suuri osa keittiössäni valmistamista ruoista ovat saaneet vaikutteita sieltä päin maailmaa pääraaka-aineesta riippumatta.  Lopputuloksena syntyi kiinalainen hampurilainen, jonka lihaversion valmistamista olen jo kerran kokeillut. Hampurilaisen leipä valmistuu hitaasti pannulla paistamalla ja tällä kertaa täytteenä toimivat lempeästi marinoitu Jalotofu, sienet, paljon mausteita ja sen viimeisen makusilauksen antanut rapea Tulinen Silmusalaatti. Uskon, että tämä sopivasti mausteinen ja erittäin ruokaisa annos kelpaa myös monelle vannoutuneelle lihasyöjälle.


Kiinalaiset tofu-sienihampurilaiset silmusalaatilla 4 kpl

0,5 tl kuivahiivaa
250 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1,5 dl lämmintä vettä
hieman öljyä

1 pkt (300 g) Jalotofu Marinoitu kuutioina
200 g herkkusieniä suikaleina
1,5 tl raastettua inkivääriä
1,5 rkl soijakastiketta
1 rkl mirin riisiviiniä
1,5 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 tl sambal oelek – chilitahnaa
 rkl seesamsiemeniä 
1 pkt (110 g) Tulinen silmusalaatti
öljyä paistamiseen 
  

  • Sekoita yleiskoneessa hiiva ja puolet vedestä ja anna seisoa noin 5 minuuttia. Voit tehdä taikinan myös käsin, mutta sen vaivaaminen vaatii aikaa ja voimaa.
  • Lisää vehnäjauhot, suola ja loput vedestä ja vaivaa taikinaa hyvin, niin että siitä muodostuu pehmeä pallo. Valele hieman öljyä isoon kulhoon, laita sinne taikina, peitä kelmulla ja anna seisoa tunnin lämpimässä kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
  • Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Kauli jokaisesta taikinapalasta n. 6 x 30 cm pitkä levy, ja rullaa se tiukasti 6 cm korkeaksi rullaksi. Paina rullapätkää ylhäältä ja kauli halkaisijaltaan n. 10 cm levyiseksi litteäksi sämpyläksi, joka saa jäädä paksuksi.
  • Lämmitä korkeareunaisessa kannellisessa paistinpannussa tilkka öljyä, lisää sämpylät pannulle. Paista kannen alla mahdollisimman alhaisella lämmöllä n. 12 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kypsiä sisältä. Niiden ei ole tarkoitus saada hirveästi väriä paiston aikana.
  • Lämmitä hieman öljyä pannulla ja paista siinä sienet kypsiksi. Ota sienet pannulta odottamaan. 
  • Lisää pannuun tilkka öljyä ja paista siinä hetken raastettu inkivääri. Lisää joukkoon soijakastike, hunaja, riisiviini, riisietikka ja chilitahna. Paista hetken ja tarkista maku. Lisää joukkoon tofukuutiot ja paista ne hieman toiselta puolelta. Lisää pannulle paistetut sienet ja seesamsiemenet, sekoita.
  • Leikkaa valmis sämpylä puoliksi auki ja täyttää tofu-sienipaistoksella ja silmusalaatilla. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram