Kana rakuunakastikkeella ja parmesaanibataatit

maanantaina, helmikuuta 02, 2015


Tämä maukas ateria on erittäin helppo, nopea ja sopii niin arkeen kuin juhlaan. Parmesaanin kanssa paistetut bataatit voi yhtä hyvin vaihtaa perunaan ja maustamisessakin voi halutessa käyttää mielikuvitusta. Kanan yrttinen kastike syntyy hetkessä ja on saanut makua rakuunasta ja persiljasta. Tässäkin peston kevyemmässä versiossa voi tarvittaessa vaihdella yrttejä maun mukaan, pidän kuitenkin rakuunan voimakkaasta mausta joka toimii mielestäni erittäin hyvin sitruunan kanssa.


Parmesaanibataatit (2:lle)

1 bataatti
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl hienonnettua persiljaa
0,75-1dl raastettua parmesaania
suolaa ja pippuria

  • Kuori bataatti ja leikkaa noin 1,5cm kuutioiksi. Kaada bataatit vuokaan, niin että ne mielellään mahtuvat siihen yhtenä kerroksena. Lisää kaikki muut ainekset sekaan ja sekoita ne erittäin hyvin keskenään.
  • Paista bataatit 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kääntele bataatit ja jatkaa kypsentämistä vielä 15-20 minuuttia kunnes bataatti on kypsä.

Kana kevyellä rakuunakastikkeella (2-3:lle)
3 broilerin rintafileettä
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria

1 ruukku rakuunaa
kourallinen persiljaa
1 kevätsipulin varsi
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
suolaa ja pippuria
6 rkl oliiviöljyä
suolaa
  • Mausta rintafileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy pannulla ja paistaa fileet molemmin puoliin kauniin ruskeiksi.
  •  Laita kaikki kastike ainekset syvään astiaan ja hienonna ne sauvasekoittimella. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Oi, mä niin tykkään tuollaisista sauvasekoittimella surautettavista yrtti-sitruunamehu-öljykastikkeista. Rakuuna on tässä keittiössä jäänyt vähän paitsioon, pitäisi pitkästä aikaa käyttää sitäkin!

    VastaaPoista
  2. No samoin täällä! Vaikka kaikki rakuunakokeilut olivat tosi onnistuneita.

    VastaaPoista

Instagram