Pekonipasta
torstaina, helmikuuta 26, 2015
Pekonipasta
valmistuu meillä kun ruoanlaittoon ei ole aikaa enkä jaksa sen kummemmin
miettiä päivän ateriaa. Sanotaan, että pekonin kanssa maistuu mikä tahansa ja
niinhän se vähän onkin. Vaikka tämän annoksen sisältö meillä vaihtuu jääkaapin
sisällön mukaan, melkein aina siinä löytyvät pekonin lisäksi sipuli,
valkosipuli, tomaatit ja jonkinlaiset tuoreet yrtit. Annos valmistuu pastan
keittoaikana, ja ainoa kastikkeen raaka-aine, jonka pitää kypsyä kunnolla on
pekoni. Tämä on ehkä makuasia mutta minun pekonin pitää olla hieman rapea.
Kaikille muille aineksille riittää pieni pyöräytys pannulla.
Pekonipasta (2:lle)
1 pkt
pekonia 170 g
1 pieni
sipuli hienonnettuna
1
valkosipulikynsi hienonnettuna
(pieni
ripaus chiliä halutessa)
200 g
kirsikkatomaatteja leikattuina puoliksi
1 nippu
tuoretta basilikaa hienonnettuna
kourallinen
pähkinöitä tai siemeniä (käytin hieman rouhittuja pistaasipähkinöitä)
1 rkl kapriksia
1 rkl
sitruunanmehua
suolaa ja
pippuria
reilu kourallinen
parmesaanijuustoa
hieman
öljyä paistamiseen
- Leikkaa pekoni sentin levyisiksi suikkaleiksi ja paistaa rapeiksi pannulla. Poista valmis pekoni pannulta valumaan talouspaperille ja pyyhkäise hieman pannua.
- Lämmitä pannulla tilkka oliiviöljyä ja paista siinä sipuli ja valkosipuli läpikuultaviksi. Lisää halutessa hieman chiliä. Sekoita joukkoon tomaatit, kaprikset ja paistettu pekoni. Pyörittele minuutin verran pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää joukkoon basilika, pähkinät ja sitruunanmehu ja sekoita. Enempää ei kastiketta tarvitse kypsentää. Tarkista maku ja sekoita kastike pastaan ja lisää kourallinen parmesaanijuustoa.
2 kommenttia
Kyllä, pekonin pitää olla hieman rapeaa!
VastaaPoistaNäin se vaan on! Nimimerkillä - ikäviä yllätyksiä joskus kokenut;)
VastaaPoista