Yrttiset kanapihvit kirpeällä jogurttikastikkeella
perjantaina, helmikuuta 20, 2015
Jonkin
aikaa sitten ystäväni kertoi, että hänen miehensä voisi elää pelkillä
jauheliharuoilla. Hän ei ollut asiaan hirveän tyytyväinen ja yritti turhaan
vakuuttaa miestä punaisen lihan epäterveellisuudesta. Koska heidän perheessä on kokeiltu jo kaikki
tässä blogissa olevat jauhelihareseptit, päätin julkaista ystäväni iloksi yhden
helpon jauhelihapihvireseptin kanasta. Arkiruokareseptejähän ei ole ikinä
liikaa, ja tämä on yksi niistä.
Niin
kuin joku on ehkä jo huomannut, lisään aina jauhelihapihviin tai -pulliin
raastettua kesäkurpitsaa tuomaan pehmeyttä. Tämän niksin olen oppinut äidiltäni.
Positiivisesti yllättyneenä huomasin, että myös gastronomiasankarini Yotam
Ottolenghi käytti samaa kikkaa kalkkunapihveissään Jerusalem kirjassaan. Siitä
reseptistä otin vinkkejä näidenkin pihvien maustamiseen ja ihanaan raikkaaseen
ja kirpeään jogurttikastikkeeseen. Koska yleensäkin tykkään laittaa koko
yrttipuutarhan jauheliharuokiin, tämä resepti sopii minulle täydellisesti.
Yrttiset kanapihvit
500 g
kananjauhelihaa
n. 200 g
hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
3 rkl
hienonnettua kevätsipulin vartta
1 kananmuna
2 rkl
hienonnettua minttua
2 rkl
hienonnettua korianteria
2
valkosipulikynttä hienonnettuna
1 tl
jauhettua juustokuminaa
½ tl
cayennenpippuria
suolaa ja
mustapippuria
öljyä
paistamiseen
- Sekoita kaikki ainekset paitsi öljy keskenään. Lämmitä öljy pannulla ja paista sinä kypsäksi pieni pala pihvitaikinaa. Tarkista sen maku ja mausta tarvittaessa jauhelihataikina.
- Muotoile pihvit ja paista kuumassa öljyssä kauniin värisiksi molemmin puoliin. Siirrä pihvit uunipellille ja paista kypsiksi 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kirpeä jogurttikastike
250 g
turkkilaista jugurttia
1 tl
sitruunan kuorta raastettuna
1 rkl
sitruunanmehua
1 pieni
valkosipulikynsi hienonnettuna
1 ½ rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sumakkia
suolaa ja
mustapippuria
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa. Tarkista maku.
6 kommenttia
Muutama vuosi sitten huomasin tämän ohjeen Kauppalehdessä, testasin ja sen perusteella ostin koko kirjan. Broilerin jauhelihasta harvoin saa aikaan jotain näin maukasta. Sumakkikastikekin on todella hyvää.
VastaaPoistaSamaa mieltä! Ja kirjastahan löytyy vaikka mitä superherkullista;)
PoistaAi kun kivan kuuloinen ohje :) Broilerin jauheliha on raaka-aine, jota meillä voisi käyttää enemmän (eli edes joskus), tämä menee kokeiluun! Sumakkiakin sain juuri sopivasti ison pussillisen.
VastaaPoistaKiitos Heidi! Samaa täällä vaikka muuten tuntuu, että kanaa menee sen verran, että kohta alkaa kasvaa siivet!
PoistaOlet lukenut ajatuksiani! Just kananjauhelihasta olen halunnut jotain maukasta tehdä. Kokeilen pikimmiten. Tänään kokataan vielä miehen toiveesta naudan jauhelihasta ja tietenkin Gastro Maman ohjeella :D
VastaaPoistaIhanaa! Toivottavasti näistäkin tulee uusi suosikki:)
Poista