Yrttiset kanapihvit kirpeällä jogurttikastikkeella

perjantaina, helmikuuta 20, 2015

Jonkin aikaa sitten ystäväni kertoi, että hänen miehensä voisi elää pelkillä jauheliharuoilla. Hän ei ollut asiaan hirveän tyytyväinen ja yritti turhaan vakuuttaa miestä punaisen lihan epäterveellisuudesta.  Koska heidän perheessä on kokeiltu jo kaikki tässä blogissa olevat jauhelihareseptit, päätin julkaista ystäväni iloksi yhden helpon jauhelihapihvireseptin kanasta. Arkiruokareseptejähän ei ole ikinä liikaa, ja tämä on yksi niistä.

Niin kuin joku on ehkä jo huomannut, lisään aina jauhelihapihviin tai -pulliin raastettua kesäkurpitsaa tuomaan pehmeyttä. Tämän niksin olen oppinut äidiltäni. Positiivisesti yllättyneenä huomasin, että myös gastronomiasankarini Yotam Ottolenghi käytti samaa kikkaa kalkkunapihveissään Jerusalem kirjassaan. Siitä reseptistä otin vinkkejä näidenkin pihvien maustamiseen ja ihanaan raikkaaseen ja kirpeään jogurttikastikkeeseen. Koska yleensäkin tykkään laittaa koko yrttipuutarhan jauheliharuokiin, tämä resepti sopii minulle täydellisesti

Yrttiset kanapihvit

500 g kananjauhelihaa
n. 200 g hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
3 rkl hienonnettua kevätsipulin vartta
1 kananmuna
2 rkl hienonnettua minttua
2 rkl hienonnettua korianteria
2 valkosipulikynttä hienonnettuna 
1 tl jauhettua juustokuminaa
½ tl cayennenpippuria
suolaa ja mustapippuria
öljyä paistamiseen
  • Sekoita kaikki ainekset paitsi öljy keskenään. Lämmitä öljy pannulla ja paista sinä kypsäksi pieni pala pihvitaikinaa. Tarkista sen maku ja mausta tarvittaessa jauhelihataikina.
  • Muotoile pihvit ja paista kuumassa öljyssä kauniin värisiksi molemmin puoliin. Siirrä pihvit uunipellille ja paista kypsiksi 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.


Kirpeä jogurttikastike

250 g turkkilaista jugurttia
1 tl sitruunan kuorta raastettuna
1 rkl sitruunanmehua
1 pieni valkosipulikynsi hienonnettuna
1 ½ rkl oliiviöljyä
1 rkl sumakkia
suolaa ja mustapippuria
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa. Tarkista maku. 

You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Muutama vuosi sitten huomasin tämän ohjeen Kauppalehdessä, testasin ja sen perusteella ostin koko kirjan. Broilerin jauhelihasta harvoin saa aikaan jotain näin maukasta. Sumakkikastikekin on todella hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Ja kirjastahan löytyy vaikka mitä superherkullista;)

      Poista
  2. Ai kun kivan kuuloinen ohje :) Broilerin jauheliha on raaka-aine, jota meillä voisi käyttää enemmän (eli edes joskus), tämä menee kokeiluun! Sumakkiakin sain juuri sopivasti ison pussillisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Samaa täällä vaikka muuten tuntuu, että kanaa menee sen verran, että kohta alkaa kasvaa siivet!

      Poista
  3. Olet lukenut ajatuksiani! Just kananjauhelihasta olen halunnut jotain maukasta tehdä. Kokeilen pikimmiten. Tänään kokataan vielä miehen toiveesta naudan jauhelihasta ja tietenkin Gastro Maman ohjeella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! Toivottavasti näistäkin tulee uusi suosikki:)

      Poista

Instagram