Siemennäkkärit
keskiviikkona, helmikuuta 18, 2015
Nyt
kun gluteiiniton ruokavalio on kovasti muodissa, esillä on ollut paljon erilaisia
leipäkorvikkeita. En missään nimessä sano tätä negatiiviseen sävyyn. Itsekin
yritän välttää ns. ylimääräistä gluteiinia mutta en voi kyllä täysin
kieltääkään sitä itseltäni, sen verran rakastan herkuttelua. Mutta kun tätä
nykypäivän ykköspahaa (jaettu sijaa sokerin kanssa) korvataan vaikka herkullisilla
pähkinöillä ja siemenillä, olen ensimmäisenä jonossa pelastamassa kehoani tältä
hirviöltä.
Vaikka
olen viime aikoina löytänyt itsestäni varsinaisen kotileipurin ja olen leiponut
pari kuukautta joka viikonloppu omat leivät, ja vielä joka kertaa uuden
reseptin mukaan, vasta nyt päätin kokeilla valmistaa paljon kehuttuja
siemennäkkäreitä, joihin laitoin vaikka mitä hyvää. Siemeniä voi tietysti
vaihtaa omiin suosikkeihin. Lopputulos oli maukas ja rapsakka. Siskoni, joka
sattui käymään samana päivänä ja sai tietenkin näkkäripaketin mukaan ilmoitti,
että reseptin on tultava blogiin mahdollisimman pian. Tässä se sitten on!
Siemennäkkärit
1 dl aurinkokukkasiemeniä
1 dl seesamsiemeniä
1 dl kurpitsasiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
1,5 dl maissitärkkelystä
ripaus suolaa
½ dl rypsiöljyä
2 ½ dl kiehuvaa vettä
Pinnalle:
seesaminsiemeniä
unikonsiemeniä
sormisuolaa
- Sekoita kaikki kuivat ainekset. Lisää öljy ja kiehuvaa vettä. Sekoita ja anna seisoa 10 minuuttia.
- Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ohueksi levyksi.
- Ripottele päälle siemeniä ja suolaa. Leikkaa levy veitsellä haluamasi kokoisiksi neliöiksi.
- Paista 125-asteisessa uunissa, uunin alemmalla tasolla 1 tunti 15 minuuttia kunnes näkkärit menettävät pehmeytensä ja muuttuvat rapsakoiksi.
0 kommenttia