Paluu arkeen, Seesamilohi ja wasabi slaw

sunnuntaina, tammikuuta 01, 2017


Pienen juhlahässäkän jälkeen yleensä otan arjen ilomielin vastaan. Tänä vuonna ei ylimääräisiä lomapäiviä juhlasesongin aikana montaa ollut, joten voi jopa sanoa, että tällä kertaa arki voisi tuoda jopa hieman lepoakin. Tylsät, mutta toisaalta omalla tavalla ihanat rutiinit ovat jälleen piristäviä.

Arki varmasti tarkoittaa myös hieman yksinkertaisempaa ja helpommin valmistettavaa ruokaa. Viikon herkutellun jälkeen ja uuden vuoden alkaessa, käyttöön on otettu varmasti vaikka mitä lupauksia ja dieettejä, ja itsekin vähäsen sorruin samaan, kuitenkin välttäen äärimäisyyksiä. Sen myös voi taata, että ”tammikuun kevennykset” eivät millään tavalla vaikuta blogin normaaliin tarjontaan. Pitäähän tässä perhekin ruokiaJ . Koska joulukalenterirupeaman jälkeen koen potevani ehkä hieman pientä blogikrapulaa, kaivoin arkistosta ihanan helpon ja yksinkertaisen lohiannoksen. Plussana myös, että makumaailma ei muistuta perinteistä joulukuun juhlaruokaa. Tylsähkö lohi saa pienen piristyksen ja salaatin voi tarvittaessa vaihtaa vaikka mihin lempilisukkeeseen. Tällä on hyvä aloita arki mausta kuitenkin säästämättä.


Melkeinpä unohdin blogin viime viikon arvonnan! Kiitän teitä kaikkia siihen osallistuneita, ja tällä kertaa minulla on ilo ilmoittaa, että tuotepaketti lähtee osallistujalle nimellä Siinatar! Otan voittajaan yhteyttä henkilökohtaisesti. 

Seesamilohi ja wasabi slaw 4:lle

0,75 dl majoneesia
1 tl wasabitahnaa
lime puolikkaan mehu
suolaa ja pippuria
n. 5 dl kaalia ohuina suikaleina
1 kurkku

n. 0,75 dl seesamsiemeniä
4 lohi annospalaa
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen

  • Sekoita majoneesi, wasabi, limenmehu ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kuori kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä isossa kulhossa kaali ja kurkku ja mausta majoneesikastikkeella. Sekoita ja tarkista maku.
  • Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla ja kuorruta seesamsiemenillä. Kuumenna tilkka öljy pannulla ja paista lohet n. 2-3 minuuttia per puoli. Tarjoa kaalisalaatin kera. 


You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram