Päärynä-kaurapuuro uunissa
perjantaina, tammikuuta 13, 2017
Täällä
vielä toivutaan sitkeästä flunssasta eikä ajatus aktiivisestä kokkailusta
hirveästi houkuta. Ruoka toki jo hyvinkin maistuu, joten ainakin hitaaseen
aamiaiseen näilläkin voimilla voi hyvinkin panostaa. Uunikaurapuuro on tapa
miten hieman tylsästä arkisesta puurosta saa hieman erilaisen ja tuhdin
jälkiruokaakin muistuttavan aamuherkun. Vaikka valmistaminen uunissa viekin
hieman pidempään, aktiivinen valmistelu ei poikkea arkisen puuron valmistelusta
millään lailla. Ja maitoa välttävät voivat hyvinkin korvata kasvisversiolla.
Päärynä-kaurauunipuuro 4:lle
180
g kaurahiutaleita
5
dl maitoa
2
rkl öljyä
0,5
dl vaahterasiirappia
1
tl leivinjauhetta
1
tl jauhettua kanelia
1
tl jauhettua inkivääriä
kourallinen
rouhittuja saksanpähkinöitä
2
päärynää
ripaus
suolaa
- Voitele neljä annosuunivuokaa tai yksi isompi.
- Sekoita kulhossa kaikki muut ainekset paitsi päärynät ja annostele seos vuokiin. Leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi ja asettele puuroseoksen päälle. Paista puuro 180-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Tarjoa heti.
0 kommenttia