Päärynä-kaurapuuro uunissa

perjantaina, tammikuuta 13, 2017


Täällä vielä toivutaan sitkeästä flunssasta eikä ajatus aktiivisestä kokkailusta hirveästi houkuta. Ruoka toki jo hyvinkin maistuu, joten ainakin hitaaseen aamiaiseen näilläkin voimilla voi hyvinkin panostaa. Uunikaurapuuro on tapa miten hieman tylsästä arkisesta puurosta saa hieman erilaisen ja tuhdin jälkiruokaakin muistuttavan aamuherkun. Vaikka valmistaminen uunissa viekin hieman pidempään, aktiivinen valmistelu ei poikkea arkisen puuron valmistelusta millään lailla. Ja maitoa välttävät voivat hyvinkin korvata kasvisversiolla.

Päärynä-kaurauunipuuro 4:lle

180 g kaurahiutaleita
5 dl maitoa
2 rkl öljyä
0,5 dl vaahterasiirappia
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
kourallinen rouhittuja saksanpähkinöitä
2 päärynää
ripaus suolaa

  • Voitele neljä annosuunivuokaa tai yksi isompi.
  • Sekoita kulhossa kaikki muut ainekset paitsi päärynät ja annostele seos vuokiin. Leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi ja asettele puuroseoksen päälle. Paista puuro 180-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Tarjoa heti. 


You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram