Omenadonitsit uunissa
tiistaina, tammikuuta 24, 2017
Donitsit
ovat ainakin henkilökohtaisesti se leivonnaisten mörkö, joiden maistamiseen
pitää olla erittäin hyvä syy. Leivonnaiset ovat suurta herkkuani ja harvoin
pystyn niistä kieltäytymään, mutta rasvaisen kaloririnkulan varoitushuutoa
yleensä osaan kuunnella. Pahoittelen turhamaisuuttani, mutta lihon jo
pelkästään donitseja tai munkkeja katsoessa, ne ehtivät syödä minua ennen kuin
minä niitä. Monesti olen nähnyt kevyempien uunissa paistettujen donitsien
vaihtoehtoisia reseptejä, mutta kuvittelin niiden olevan heikkoja, kuivia versioita
alkuperäisistä.
Viikonloppuna
keittiössä puuhatessani sain nopean idean leipoa jotain, ja valedonitsit
tulivat mieleen. Minimoidakseni kuivan lopputuloksen riskiä, lisäsin joukkoon
raastettua omenaa ja se kyllä kannatti. Kuivuudesta ei ollut tietoakaan ja
suljetussa rasiassa donitsit säilyivät pehmeinä pari-kolme päivää.
Omenadonitsit uunissa
1
iso kananmuna
3
dl maitoa
40
g voita sulatettuna
320
g vehnäjauhoja
2
tl leivinjauhetta
120
g sokeria
2
tl vaniljasokeria
1
tl kanelia
ripaus
suolaa
2
pientä omenaa raastettuna
Koristeluun
100
g sokeria
0,5
tl kanelia
50
– 100 g voita sulatettuna
- Vatkaa hieman kananmunaa, maitoa ja sulanutta voita. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri, vaniljasokeri, kaneli ja suola. Lisää seos pieninä erinä kanamuna-maitoseokseen joka kerta sekoittaen hyvin. Kuori omena ja raasta karkeasti. Sekoita omena taikinaan.
- Voittele donitsivuoat ja annostele taikina, niin että 1/3 osa jää tyhjäksi. Paista 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sulata voi ja sekoita toisessa astiassa sokeri ja kaneli. Kastele donitsien toinen puoli ensin voisulassa ja sitten sokeri-kaneliseoksessa. Säilytä tiivisti suljetussa muovirasiassa.
4 kommenttia
Voiko noita tehdä muuten kuin donitsivuoalla?
VastaaPoistaHei! Minulla ei koko taikina mahtunut donitsivuokaan, joten valmistin loput muffinsivuokissa. Oikein hyvin kelpasivat! Taikina on sen verran kostea omenan ansiosta, ettei paksumpi taikinakerros haittaa :)
VastaaPoistaTäytyypä miettiä tuota vuoan ostoa ja napata tämä resepti talteen. Totta muuten tuo uusimman postauksen juttu siitä, että ne helpommat/perinteisimmät ruoat kiinnostavat ihmisiä eniten. Innostuin bloggaamisesta 5 kuukautta sitten ja aloitin ruokablogin ja suosituimpia reseptejä ovat olleet lanttulaatikko ja kaalilaatikko.
VastaaPoistaAivan ihana blogi sinulla ja upeat kuvat! Jään seuraamaan :)
Poista