Hienostuneet köyhät ritarit
perjantaina, tammikuuta 27, 2017
Tällä
viikolla juttelin parin ruokabloggaajan ja elintarvikealalla työskentelevän tyypin
kanssa siitä, mitkä ovat blogeissamme suosituimmat annokset. Totuus on, että
yksinkertaiset ja klassiset kansan suosikit jaksavat kiinnostaa lukijoita
viikosta toiseen, kun taas monimutkaiset reseptit ja raaka-aineet, joihin on
laitettu hirveästi niin aikaa kuin rahaa, kiinnostavat vain pientä hifistelijöiden
joukkoa. Omaan blogiin pääsevät meidän ns. kotiruoat, joiden repertuaari on
laidasta laitaan, enkä halua, että tilastot hirveästi vaikuttavat
reseptivalikoimaani. Sen verran nämä
tulkinnat kuitenkin kertovat, että yksinkertaisia ja niitä annoksia, joita muka
kaikki jo muutenkin osaavat valmistaa, ei tarvitse jättää julkaisematta niiden
helppouden takia. Niin lihapullat kuin lämpimät voileivät ovat annoksia, joita
valmistetaan joka päivä ja moni tarvitsee niihin vinkkejä. Meillä jokaisella
kun on kuitenkin se oma tapansa valmistaa niitä.
Joten
tässä ole hyvä, hieman tuunattu köyhien ritareiden resepti. Mikä mainio annos
niin viikonloppu aamiaiseksi kuin vaikkapa hienostuneelle brunssille. Hieman
kuivunutkin leipä herää tätä kautta ihan uuteen elämään. Täytevaihtoehtoja on
varmasti satoja, mutta tämä ehkä hieman talvinen karamellisoidun päärynän ja
brie juuston ihana yhdistelmä on kehumisen arvoinen.
Köyhät ritarit brie juustolla ja karamellisoiduilla päärynöillä
4
viipaletta vaaleata leipää tai 2 sämpylää halkaistuna kahteen osaan
3
kananmunaa
1,5
dl maitoa
ripaus
suolaa
1
rkl öljyä + 1 rkl voita
100-150
g brie juustoa viipaleina
Karamellisoidut päärynät
1
rkl voita
2
rkl sokeria
2
päärynää
kourallinen
pekaanipähkinöitä
- Vatkaa hieman kananmunia, maitoa ja suolaa, ja upota seokseen leipäviipaleet. Anna imeytyä 10 minuutin verran. Käännä leivät puolessa välissä.
- Sulata 1rkl voita pannulla ja sekoita joukkoon 2 rkl sokeria. Leikkaa päärynät lohkoiksi ja lisää pannulle. Lisää myös pähkinät. Käännä päärynät välillä ja anna karamellisoitua.
- Kuumenna toisella pannulla 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita ja paista leipäviipaleet molemmin puoliin kauniin kullanvärisiksi. Annostele leipien päälle brie viipaleet, päärynät ja pähkinät.
2 kommenttia
Tällaiset "tutut, mutta tuunatut" ovat mielenkiintoista luettavaa. Sitä kun tosiaan usein jämähtää tekemään tuttuja arkiruokia aina samalla kaavalla - vaihtelu virkistää! Ja kaikki mihin tungetaan brie-juustoa kelpaa... ;)
VastaaPoistaNo niin ne näyttää olevan! Ja kyllä brie- juustolla ja karamellisoiduilla hedelmillä ei voi pahasti mennä pieleen :) Ja kivaa, että löysit minun blogiin <3
Poista