Porsaankyljykset pellavakuorrutuksella ja lämmin broccolini-omenasalaatti
sunnuntai, tammikuuta 22, 2017
Haahuilu
ruokakaupassa ilman sen isompaa päämäärää on mielestäni joskus aika kivaa.
Suuremmassa osassa tapauksista lopputuloksena on uusi keikka, kun kaikki
tarvittava on jäänyt kaupan hyllyihin, mutta aina joskus osuu silmään jotain
uutta ja mielenkiintoista. Näin kävi tälläkin kertaa.
Mieheni
helpotti hieman minun ideapulaa ja tilasi ruoaksi porsaankyljyksiä. Sellaiset
löytyivät siis jo valmiina ostoskorissa ja ajatuksena oli paneroida ne täälläkin
nähdyllä helpolla ja herkullisella seesam-pankoseoksella, kunnes silmään osui
paketti rouhittuja pellavansiemeniä. Sinänsä tuotteessa ei ole mitään ihmeellistä,
pellavansiemenet ovat varmasti tuttu tuote suuremmalle osalle meistä.
Rouhittuina niitä on helppoa sirotella sinne tänne, mutta itselleni tuli ajatus
paneroida niissä korissa odottavat kyljykset. Kotona tätä ideaa en ihan heti
ruvennut mainostamaan välttääkseni ennakkoluuloja. Syödessä kuitenkin tuli vain
erittäin positiivisia kommentteja, joten tämäkin raaka-aine on nyt virallisesti
hyväksytty, eikä ainakaan lihan kylkiäisenä sitä tarvitse lisätä salaa.
Kyljyksissä oli sopivasti herkullisia makuja ja just sopivasti siemenien
antamaa rakennetta. Suosittelen siis lämpimästi
kokeilla tuotetta muissakin muodoissa kuin puuron seassa, se saattaa yllättää. Koska
possun ja omenan liitto on melkein pyhä, lisukkeeksi valmistui helppo,
terveellinen ja herkullinen broccolinilla höystetty lämmin salaatti.
Porsaankyljykset pellavakuorrutuksella
4
porsaankyljystä
1,5
rkl dijon sinappia
1,5
dl rouhittuja pellavansiemeniä
1
dl raastettua parmesaania
1
dl hienonnettua lehtipersiljaa
suolaa
ja pippuria
1
rkl öljyä ja 1 rkl voita paistamiseen
- Anna kyljysten lämmetä hieman huoneen lämmössä ja mausta ne hyvin suolalla ja pippurilla.
- Levitä sinappi kyljysten molemmin puoliin. Sekoita lautasella pellavansiemenet, parmesaani ja persilja, ja kääntele kyljykset seoksessa.
- Kuumenna pannulla öljy ja voi ja paista kyljykset molemmin puolin kypsiksi, noin 2 minuuttia per puoli. Paistoaika riippuu kyljysten paksuudesta.
Lämmin broccolini-omenasalaatti
200
g broccolinia
1
omena
puolikkaan
sitruunan mehu
1
rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1
rkl voita paistamiseen
suolaa
ja pippuria
- Pese broccolinit ja leikkaa ylimääräiset lehdet ja hieman vartta pois. Lämmitä voi pannulla ja paista broccolinit välillä kääntäen.
- Kuori omena ja leikkaa lohkoiksi. Lisää omenalohkot pannulle ja mausta sitruunanmehulla, lehtipersiljalla, suolalla ja pippurilla.
2 kommenttia
Kiitos herkullisesta ohjeesta! Voisitko vielä vinkata, millä allerginen voisi tuon omenan korvata, jotta hapokkuus säilyy?
VastaaPoistaHei! Kiitos viestistä!
PoistaAlunperin minun piti valmistaa tämä päärynästä mutta kun sellaista ei löytynyt niin korvasin sen omenalla) Mutta tuskin sekään käy..
Luulen, että kuoritut appelsiinilohkot ovat aika hyvä vaihtoehto. Silloin ei tarvitse lisätä sitruunanmehua mutta lisäisin joukkoon ehkä ihan vähäsen dijon sinappia ;) Toivottavasti maistuu!