Varhaiskaali-kanasalaatti aasialaisella twistillä

tiistaina, toukokuuta 17, 2016


Luulen, että hetkeksi unohdan erilaiset ympärivuoden saatavilla olevat salaattilehdet. Joissakin niistä on enemmän makua, joissakin vähemmän, lajikkeitakin löytyy moneen makuun. Mutta varhaiskaali, se kaaleista parhaimpia, vihdoinkin se on täällä ja monesti voittaa omassa yksinkertaisuudessa monia eksoottisempia kavereita. Salaateissa se pysyy pidempään raikkaana eikä vetisty kastikkeen vaikutuksesta niin kuin monet pehmeät lehdet.

Perinteinen kaalisalaatti coleslaw ei ole enää entisellään, vaan on taipunut monenlaisen keittiön makuihin. Tässäkin blogissa niitä löytyy vähintään kaksi versiota, raikas omenalla ja mintulla maustettu ja kevyt aasialainen, josta löytyy enemmän potkua. Näitä on helppo valmista niin grilliruokien lisukkeiksi kuin mehevien leipien väliin.


Nyt kuitenkin vuorossa oli hieman erilainen kaalisalaatti, tai oikeastaan voihan sitä kutsua ruokaisemmaksi kanasalaatiksi. Mausteet viittaavat Aasiaan mutta tämä varmasti kelpaa kevyempienkin makujen ystäville. Tätä tulee varmasti tehtyä useamminkin. 


Varhaiskaali-kanasalaatti aasialaisella twistillä

600 g broilerin nahattomia paistileikkeitä
0,5 tl chilihiutaleita
1 tl jauhettua korianteria
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen

n. 400-500 g varhaiskaali ohuina suikaleina
1 kurkku ohuina viipaleina
n. 0,75 dl hienonnettua kevätsipulia
kourallinen hienonnettuja mintunlehtiä
kourallinen hienonnettuja korianterilehtiä
kourallinen paahdettuja maapähkinöitä

Kastike

2 limenmehua
n. 2 rkl oliiviöljyä
2 tl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 tl ruokosokeria
1 punainen chili hienonnettuna siemenet poistettuna


  • Mausta broileripaistit korianterilla, chilillä, suolalla ja pippurilla, ja anna mausta paria tuntia jääkaapissa.
  • Lämmitä hieman öljyä pannulla ja paista paistit kypsiksi. Anna hieman jäähtyä ja revi tai leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  • Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja purista kaali käsillä isossa kulhossa pehmeäksi. Lisää joukkoon kana, kurkkuviipaleet ja kevätsipuli.
  • Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään ja anna maustua hetken. Kaada kastike salaattiin ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit ja pähkinät. Sekoita ja tarkista maku. 


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Eipä lisättävää, ihanan näköinen salaatti. Varhaiskaali on meilläkin kestosuosikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Just syötiin ravintolassa hieno menu ja viidestä annoksesta kahdessa oli varkaalia;)

      Poista

Instagram