Kesäinen pasta herne-minttupestolla

tiistaina, toukokuuta 10, 2016


Monesti sanotaan, että kastike pilaa monen pastaruoan. Myös pastaruokien tuhti maine useimmiten johtuu sen kastikkeesta eikä varsinaisesta pastasta. Itse syön pastaa erittäin harvoin ja pakko myöntää, että olen vuosia sortunut siihen virheeseen, että valmistin pastani järkyttävän raskaan ja rasvaisen kastikkeen kera, jossa kermaa ei säästetty. Onneksi vanhempana olen tajunnut sen kuuluisan sanonnan, vähemmän on enemmän, merkityksen tässäkin asiassa ja pastan oma maku saa ja pitääkin maistua kunnolla eikä peittyä milloin minkäkin kasan alle.

Vaikka tuoreita herneitä ei vielä toritiskeillä näkynyt, valmistin aika kesäisen herkullisen herne-minttupeston, jonka makuyhdistelmän voi jo luokitella klassiseksi. Pakasteherneet käyvät tähän tarkoitukseen oikein hyvin, joten tätä varten ei varsinaista sesonkia tarvitse odottaa. Rehellisesti sanottuna luulin, että suhteellisen mieto peston maku ei tule annoksessa tarpeeksi esiin mutta olin väärässä. Makua ja varsinkin raikkautta tuli just sopivasti, kuitenkin itse pastan makua peittelemättä. Miehen kuitenkin piti saada edes näön vuoksi eläinproteiinia lautaselle, niin lisäsin pienen määrän ohuita suikaleita tuoretta raakaa lohta, joka melkein ehtii kypsyäkin kuumassa annoksessa. Ei hullumpi arkiruoka erittäin pienellä vaivalla!

Pasta herne-minttupestolla

2,5 dl pakastettuja tai tuoreita herneitä
iso kourallinen mintunlehtiä
0,5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl sitruunanmehua
2-3 rkl oliiviöljyä
2-3 rkl pecorino- tai parmesan juustoa
suolaa ja pippuria

pastaa neljälle

  • Sulata pakasteherneet. Annostele kaikki ainekset tehosekoittimeen, hienonna tasaiseksi tahnaksi ja tarkista maku.
  • Keitä pasta suolatussa vedessä. Sekoita pesto kuumaan pastaan ja lisää tarvittaessa tilkka pasta keitinlientä. Sekoita hyvin ja mausta tarvittaessa hieman suolalla.  

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram