Kesäinen pasta herne-minttupestolla
tiistaina, toukokuuta 10, 2016
Monesti
sanotaan, että kastike pilaa monen pastaruoan. Myös pastaruokien tuhti maine
useimmiten johtuu sen kastikkeesta eikä varsinaisesta pastasta. Itse syön
pastaa erittäin harvoin ja pakko myöntää, että olen vuosia sortunut siihen
virheeseen, että valmistin pastani järkyttävän raskaan ja rasvaisen kastikkeen
kera, jossa kermaa ei säästetty. Onneksi vanhempana olen tajunnut sen kuuluisan
sanonnan, vähemmän on enemmän, merkityksen tässäkin asiassa ja pastan oma maku
saa ja pitääkin maistua kunnolla eikä peittyä milloin minkäkin kasan alle.
Vaikka
tuoreita herneitä ei vielä toritiskeillä näkynyt, valmistin aika kesäisen
herkullisen herne-minttupeston, jonka makuyhdistelmän voi jo luokitella klassiseksi.
Pakasteherneet käyvät tähän tarkoitukseen oikein hyvin, joten tätä varten ei
varsinaista sesonkia tarvitse odottaa. Rehellisesti sanottuna luulin, että
suhteellisen mieto peston maku ei tule annoksessa tarpeeksi esiin mutta olin
väärässä. Makua ja varsinkin raikkautta tuli just sopivasti, kuitenkin itse
pastan makua peittelemättä. Miehen kuitenkin piti saada edes näön vuoksi
eläinproteiinia lautaselle, niin lisäsin pienen määrän ohuita suikaleita
tuoretta raakaa lohta, joka melkein ehtii kypsyäkin kuumassa annoksessa. Ei
hullumpi arkiruoka erittäin pienellä vaivalla!
Pasta herne-minttupestolla
2,5
dl pakastettuja tai tuoreita herneitä
iso
kourallinen mintunlehtiä
0,5
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
rkl sitruunanmehua
2-3
rkl oliiviöljyä
2-3
rkl pecorino- tai parmesan juustoa
suolaa
ja pippuria
pastaa
neljälle
- Sulata pakasteherneet. Annostele kaikki ainekset tehosekoittimeen, hienonna tasaiseksi tahnaksi ja tarkista maku.
- Keitä pasta suolatussa vedessä. Sekoita pesto kuumaan pastaan ja lisää tarvittaessa tilkka pasta keitinlientä. Sekoita hyvin ja mausta tarvittaessa hieman suolalla.
0 kommenttia