Nopeat tomaatti-pekonipiiraat
torstaina, toukokuuta 05, 2016
Kunnon
kevät tai jo lähinnä kesä yllätti kaikki. Viikon aikana aurinko on paistanut
sen verran ahkerasti, että ainakin itselleni kuten varmasti monelle tuli kiire
vaihtaa vaatekaapin sisältö kesäisempään kuosiin. Terassit on laitettu kuntoon
ja ruoastakin nautitaan mahdollisuuksien mukaan taivaan alla. Sen verran meille
kaikille on tullut pimeän kauden aikana aurinkoa ikävä, että tuskin tällä
hetkellä moni haluaa viettää pitkiä aikoja keittiössä. Nyt on virallisesti
alkanut helposti valmistettavien ruokien aika. Yllättäville vieraille, aamu- ja
iltapalalle tai vaikkapa äitienpäivän aamiaiseksi voi helposti valmistaa
herkullisia tomaatti-pekonipiiraita, joissa on hieman potkua. Ajan säästäjänä
ja pelastajana toimii taas kerran lehtitaikina pakasteesta, joka ainakin
minulla löytyy aina pahan päivän varalle. Aurinkoista viikonloppua herkullisten
välipalojen seurassa!
Tomaatti-pekonipiiraat (6 kpl)
6
levyä valmista lehtitaikinaa
n.
150 g kirsikkatomaatteja
1
tl tabascoa
1,5
rkl oliiviöljyä
suolaa
ja pippuria
6
viipaletta pekonia
1
avokado
basilikanlehtiä
koristeluun
- Sulata lehtitaikinalevyt ja leikkaa jokainen levy puoliksi. Painele taikinaneliöitä hieman sormilla ja tee haarukalla taikinan keskelle hieman reikiä jättäen yhden sentin verran reunoille ehjäksi.
- Leikkaa tomaatit puoliksi. Sekoita pienessä astiassa tomaattipuolikkaat, tabasco ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua muutaman minuutin.
- Jää tomaattipuolikkaat taikinaneliöiden keskelle ja säästä tomaateista jäänyt maustettu öljy. Leikkaa pekoniviipaleet puoliksi ja aseta tomaattien päälle. Paistaa piiraat 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- Leikkaa avokado ohuiksi viipaleiksi ja aseta valmiiden piirakoiden päälle. Ripottele päälle jäljelle jäänyt mausteöljy. Koristele basilikanlehdillä.
0 kommenttia