Varhaiskaali-kanasalaatti aasialaisella twistillä
tiistaina, toukokuuta 17, 2016
Luulen,
että hetkeksi unohdan erilaiset ympärivuoden saatavilla olevat salaattilehdet.
Joissakin niistä on enemmän makua, joissakin vähemmän, lajikkeitakin löytyy
moneen makuun. Mutta varhaiskaali, se kaaleista parhaimpia, vihdoinkin se on
täällä ja monesti voittaa omassa yksinkertaisuudessa monia eksoottisempia
kavereita. Salaateissa se pysyy pidempään raikkaana eikä vetisty kastikkeen
vaikutuksesta niin kuin monet pehmeät lehdet.
Perinteinen
kaalisalaatti coleslaw ei ole enää entisellään, vaan on taipunut monenlaisen
keittiön makuihin. Tässäkin blogissa niitä löytyy vähintään kaksi versiota,
raikas omenalla ja mintulla maustettu ja kevyt aasialainen, josta löytyy
enemmän potkua. Näitä on helppo valmista niin grilliruokien lisukkeiksi kuin
mehevien leipien väliin.
Nyt
kuitenkin vuorossa oli hieman erilainen kaalisalaatti, tai oikeastaan voihan
sitä kutsua ruokaisemmaksi kanasalaatiksi. Mausteet viittaavat Aasiaan mutta
tämä varmasti kelpaa kevyempienkin makujen ystäville. Tätä tulee varmasti
tehtyä useamminkin.
Varhaiskaali-kanasalaatti aasialaisella twistillä
600
g broilerin nahattomia paistileikkeitä
0,5
tl chilihiutaleita
1
tl jauhettua korianteria
suolaa
ja pippuria
öljyä
paistamiseen
n.
400-500 g varhaiskaali ohuina suikaleina
1
kurkku ohuina viipaleina
n.
0,75 dl hienonnettua kevätsipulia
kourallinen
hienonnettuja mintunlehtiä
kourallinen
hienonnettuja korianterilehtiä
kourallinen
paahdettuja maapähkinöitä
Kastike
2
limenmehua
n.
2 rkl oliiviöljyä
2
tl seesamiöljyä
1
rkl soijakastiketta
1
tl ruokosokeria
1
punainen chili hienonnettuna siemenet poistettuna
- Mausta broileripaistit korianterilla, chilillä, suolalla ja pippurilla, ja anna mausta paria tuntia jääkaapissa.
- Lämmitä hieman öljyä pannulla ja paista paistit kypsiksi. Anna hieman jäähtyä ja revi tai leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja purista kaali käsillä isossa kulhossa pehmeäksi. Lisää joukkoon kana, kurkkuviipaleet ja kevätsipuli.
- Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään ja anna maustua hetken. Kaada kastike salaattiin ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit ja pähkinät. Sekoita ja tarkista maku.
2 kommenttia
Eipä lisättävää, ihanan näköinen salaatti. Varhaiskaali on meilläkin kestosuosikki!
VastaaPoistaKiitos Heidi! Just syötiin ravintolassa hieno menu ja viidestä annoksesta kahdessa oli varkaalia;)
Poista