Uusi suosikkini – Lehtikaali-kanasalaatti avokadolla
torstaina, helmikuuta 18, 2016
Pakko myöntää, etten ole oikein lähtenyt mukaan jo muutaman
vuoden kestäneen lehtikaalibuumiin. Kovan maineen saaneet lehtikaalisipsit
eivät ole vakuuttaneet eikä terveys smoothieatakaan ole tullut valmistettua.
Olen kuitenkin huomannut, että viime aikoina useinkin ostan ruukussa
kasvatettua pientä lehtikaalia. Se kun on huomattavasti perinteistä pehmeämpi
ja miedomman makuinen, jolloin sitä on helpompaa käyttää vihreiden
salaattilehtien korvikkeena.
Tämä salaatti syntyi vahingossa kun oli tarkoitus pelastaa
pieni määrä kanan rippeitä, mutta kun lopputulos oli niin herkullinen, niin
tietenkin oli pakko saada se ikuistettua. Sain tähän pienen addiktion ja ainakin
sukulaiset onnistuin vakuuttumaan siitä superherkullisena terveyssalaattina. Yrtteinä tähän sopivat varmasti monenlaiset jokaisen
omat suosikit, mutta niin kuin ehkä joku on jo huomannutkin, viime aikoina on aina
löytynyt tuoretta korianteria ja melkein aina lehtipersiljaa kaapista, joten
valinta on ollut helppo.
Lehtikaali-kanasalaatti avokadolla 2-3:lle
2 ruukkua lehtikaali suikaleina (n.0,75l)
250 g kypsää kanaa ohuina suikaleina
1 kypsä avokado
2 rkl paahdettuja pinja siemeniä
0,5 dl oliiviöljyä
yhden sitruunan mehu
kourallinen hienonnettuja yrttejä
suolaa ja pippuria
- Hienonna kulhossa haarukalla avokado. Lisää joukkoon lehtikaali, kana, pinja siemenet ja yrtit.
- Mausta öljyllä, sitruunamehulla ja mausteilla. Sekoita hyvin ja tarkista maku.
0 kommenttia